รnlรผ&Co Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Mahmut รnlรผ 1-1,5 yฤฑl iรงerisinde yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ lisansฤฑ baลvurusu yapacaklarฤฑnฤฑ, bu sรผreรง iรงerisinde mevcut yatฤฑrฤฑm bankalarฤฑnda satฤฑn alma fฤฑrsatฤฑ olursa bunu deฤerlendireceklerini sรถyledi.
Bloomberg News’ten Kerim Karakaya’nฤฑn haberine gรถre รnlรผ, โรnceliฤimiz รnlรผ Yatฤฑrฤฑm Holdingโi bir yatฤฑrฤฑm bankasฤฑna dรถnรผลtรผrmek. Alt yapฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde hazฤฑrโ dedi.
โLisan baลvurusu sรผrecinde bir baลka yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ lisansฤฑnฤฑ satmayฤฑ planlarsa bunu almayฤฑ dรผลรผnรผrรผzโ de diyen รnlรผ, โ10 yฤฑl iรงinde bรถlgenin en bรผyรผk yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ olmayฤฑ hedefliyoruzโ aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
Mahmut รnlรผ’nรผn yaptฤฑฤฤฑ diฤer รถnemli aรงฤฑklamalar ลรถyle:
*Yurt dฤฑลฤฑnda aldฤฑklarฤฑmฤฑzฤฑ da sayarsak 20โye yakฤฑn M&A iรงin yetkimiz var. Bรผyรผklรผkleri 3,5-4 milyar dolar dรผzeyinde.
*4 รถzel sektรถr tahvilinde, toplamฤฑ yaklaลฤฑk 400-500 milyon lira bรผyรผklรผฤรผnde yetkimiz var. Bu yฤฑl her ay bir รถzel sektรถr ลirket tahvili ihraรง etmeyi hedefliyoruz.
*Referandum sonrasฤฑnda tahvil ihraรง etmek isteyen ลirketlerin talebinde artฤฑล var.
*Bu yฤฑl yetiลtirebilirsek bir ลirketin halka arzฤฑnฤฑ gerรงekleลtirebiliriz.
*Halka arz iรงin konuลtuฤumuz 3-4 ลirket var. Arzlarฤฑn bรผyรผklรผklรผฤรผ 200-250 milyon dolar olabilir. Henรผz bunlarda atฤฑlmฤฑล bir imza yok.
*ฤฐran ve Mฤฑsฤฑrโda aracฤฑ kurum alma niyetimiz hala devam ediyor. Politik geliลmeler nedeniyle sรผreรง uzadฤฑ.







