Yerli kripto para borsaların hacmi 1 milyar dolara dayandı

Yerli kripto para borsaların hacmi 1 milyar dolara dayandı

Türkiye'deki yerli kripto para borsaların hacmi 1 milyar dolara çok yaklaştı. Türkler son dönemde kripto paralara yeniden ilgi göstermeye başladı. Kripto paraların yasaklanması ile ilginin azalığı gözlenmişti.

A+A-

Kripto parayla ödemelerin yasaklanması ve Thodex dolandırıcılığının ardından Türklerin kripto paralara ilgisinde azalma gözlemlenmişti. Parasını kripto paralardan çekerek farklı yatırım araçlarına dönen yatırımcılar, yeniden kripto paralara dönmüş gibi görünüyor. Son günlerde hacimde artış yakalandı ve toplam kripto para hacmi 1 milyar dolara yaklaştı.

Çok sayıda Türk yatırımcı yabancı borsalarda

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Arslan, Türkiye’deki yerli kripto para borsalarının hacminin şu anda 900 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı. Bu miktara Binance Global, Coinbase gibi yabancı borsalardaki yatırımlar dahil değil. Arslan, “Yerli borsa sayısı bazılarının kapanmasıyla azaldı. Şu anda 9 tane var. Çok sayıda Türk yatırımcının yabancı borsalarda işlem yaptığını da unutmamak gerekiyor. Küresel olarak ise tüm piyasalarda hareketlilik ve aynı zamanda tedirginlik var. Bir anlamda para emtia tarafına yönelmiş durumda. Kripto para piyasasında ise son dönemde özellikle fan token’leri ve metaverse ilgi ve dikkat çekiyor” dedi.

Türk yatırımcıların kripto paralara ilgisinin arttığını teyit eden diğer isim ise BtcTurk CEO’su Özgür Güneri oldu. 24 saatlik hacim ortalamasının geçen yola göre 10 kat arttığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

Türkiye’de 4 milyona yakın kullanıcı var

“Türkiye kripto para bilinirliğinin yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Küresel piyasalar içerisinde en aktif ülkelerden biriyiz. BtcTurk’ün kullanıcı verilerinden yola çıkarak Türkiye’de 4 milyona yakın kullanıcının alım satım yaptığını söyleyebiliriz. Kripto para alım satım işlem hacimlerinde 24 saatlik hacim ortalamaları dikkate alındığında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 10 kat artış görüyoruz.

 

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur