Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York Borsasında Vadeli İşlemler Cuma Günkü Büyük Yükselişin Ardından Artmaya Devam Ediyor

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Pazartesi günü yükselişle açılarak, geçtiğimiz hafta elde edilen kazançları sürdürdü. Dow E-minis %0,32 artışla 123 puan, S&P 500 E-minis %0,33 ile 17,25 puan ve Nasdaq 100 E-minis %0,23 artışla 41,25 puan yükseldi.

Geçen hafta, istihdam verilerinin ardından başlayan ve Federal Rezerv'in bu yıl faiz oranlarını düşürme olasılığını artıran bir ralli yaşandı. İstihdamın Nisan ayında beklenenden yavaş artması, Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma baskısını azalttı ve S&P 500 ile Dow Jones, üç haftanın en yüksek kapanışını yaptı.

LSEG'in verilerine göre, piyasa katılımcıları şimdi Fed'in 2024 sonuna kadar toplamda 48 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor, ilk kesintinin Eylül veya Kasım ayında gerçekleşmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz haftalarda, enflasyonun dirençli kalması nedeniyle yalnızca bir faiz indirimi öngörülmüştü.

ABD hisse senedi endeksleri, beklenenden iyi geçen bir ilk çeyrek kazanç sezonu ve ABD para politikasında gevşeme beklentilerinin yatırımcıları piyasalara çekmesiyle, Nisan ayındaki sarsıntılı dönemden sonra istikrar kazandı.

Fed, geçen haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ve faiz indirimleri yapmadan önce enflasyonun düşmeye devam etmesi gerektiğine dair "daha fazla güven" kazanılması gerektiğini belirtti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ve New York Fed Başkanı John Williams, günün ilerleyen saatlerinde yapacakları konuşmalarla bu hafta bir dizi Fed yetkilisinin konuşmalarını başlatacaklar.

Bu hafta, haftalık işsizlik başvuruları ve Mayıs ayı ABD tüketici duyarlılığı verileri gibi önemli veriler açıklanacak.

Kazanç sezonu devam ederken, piyasalar bu hafta Walt Disney, Uber ve Arm Holdings gibi büyük şirketlerin üç aylık sonuçlarını takip edecek.

LSEG verilerine göre, bu hafta itibariyle kazançlarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin %76,8'i analist beklentilerini aşarken, bu oran uzun vadeli ortalamaların %66,7 üzerinde.

Piyasa öncesi işlemlerde Apple, Berkshire Hathaway'in iPhone üreticisindeki hisselerinin yıl sonundaki 174,3 milyar dolarlık değerinin 31 Mart itibarıyla %22 düşerek 135,4 milyar dolara gerilemesinin ardından %0,5 değer kaybetti.

Paramount Global, Skydance Media ile olan özel görüşmelerini bir anlaşmaya varılamadan sonlandırması ve özel komitesinin diğer teklif sahiplerinden gelen teklifleri değerlendirmeye başlaması sonucu %3 değer kazandı.

Perficient, İsveçli özel sermaye firması EQT AB tarafından yaklaşık 3 milyar dolarlık nakit anlaşma ile özelleştirilmesinin ardından %52,3 yükseldi.

İlgili Haberler