Yüksek enflasyon Pizza Hut’ı vurdu

Yüksek enflasyon Pizza Hut’ı vurdu

Ünlü pizza markası Birleşik Krallık’ta zor günler geçiriyor. Heart with Smart Group bünyesindeki şirket 73 milyon sterlin değerindeki borcunu Nisan 2024’e kadar ödemesi gerekiyor.

A+A-

Pizza Hut’ın Birleşik Krallık'taki 150 lokasyonunun tamamını işleten Heart with Smart Group, kredi verenlerle milyonlarca sterlin değerinde borcunu yeniden finansmanı için görüşmeler yapıyor.

Pricewaterhouse Coopers (PwC işletmenin yemek franchise kolunun ‘’ Devamlılığı devam ettirme yeteneği hakkında ciddi şüphe oluşturabilecek maddi belirsizlikle" karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Bu, Pizza Hut İngiltere'nin geçen yıldan bu yana ortaya çıkan yüksek enflasyon ile boğuşmaya devam ettiği bir dönemde geldi .

PwC ayrıca, restoran sektörü için koşulların, koronavirüs karantinaları nedeniyle 2022'de "zorlu olmaya devam ettiğini" söyledi.

Heart with Smart Group'un patronları, yükselen fiyatların şirketi daha fazla zarara sürüklemesi nedeniyle bu yıl borçlarının şartlarını gözden geçirmek zorunda kaldı.

Aralık 2022'ye kadar olan dönemde Pizza Hut'ın geliri 130 milyon £'dan 161 milyon £'a çıktı; ancak maliyetler daha da arttı ve vergi öncesi zarar 3,6 milyon £'a yükseldi.

Zincir şu anda 73 milyon £ değerindeki borcunu geri ödeme sürecinde ve 31 milyon £'unun Nisan 2024'e kadar ödenmesi gerekiyor.

İlgili Haberler