Yunanistan'a vizesiz giden iPhone 15'i ne kadar ucuza alabilir?

Yunanistan'a vizesiz giden iPhone 15'i ne kadar ucuza alabilir?

Vizenin kalkacağı Yunan adalarından iPhone 15 alıp üstüne tatil yapmak isteyen kişinin cebinden ne kadar para çıkar?

A+A-

Vergiler artsa da euro ve TL ayrı kutuplara konumlanmış olsa da iPhone 15’i yurt dışından almak çoğu zaman daha mantıklı. Hâl böyle olunca da hem ticaret hem ziyareti birleştirip iPhone’a kavuşmak isteyenlere sevindirici bir haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başkanı Miçotakis’in Atina buluşmasından geldi. Ortak karara göre 10 Yunan adasına vize kalkıyor.

Bu kararın ne zaman başlayacağı henüz açıklanmasa da adalar belli oldu. 10 ada arasında Midilli, Rodos, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Limni, Sömbeki ve Kastellorizo bulunuyor.

Vize muafiyeti anlaşmasına kadar Yunan adalarına Schengen vizesi veya kapı vizesi ile girilebiliyordu. E bu da hâliyle gezerken ticaret yapmak isteyenler için ek bir masraftı. 7 günlük kapı vizesi ile sadece 6 Yunan adası gezilebiliyorken şimdi 10 adaya yine 7 gün vizesiz girilebilecek.

Bu sayı yukarılara çıkmışken, hâlâ iPhone 15’i yurt dışından almak mantıklıyken de hesap kitap yaptık. Yunanistan’da iPhone 15 256 GB ücreti 829 euro. 103,63 euro da vergi iadesi. Kapıda vize uygulamasında 55 euro ödeme yapılıyordu. Yine bir ücret alınabileceğini düşünerek bunu da hesabımıza ekliyoruz. Bu sadece Yunanistan’da telefon için yapacağınız harcama. Günübirlik tur bedelini de 25 euro'dan hesabımıza ekliyoruz. Etti mi size 725,37+55+25 euro (25.118 TL).

Gezdik, dolaştık, yedik, içtik ve Türkiye’ye döndük. IMEI kayıt bedeli için 20 bin TL’yi de ödedik. Oldu bize telefonun toplam maliyeti 45.118 TL. Türkiye’de telefonun ücreti 53.999 TL. Aradaki fark ise 8.881 TL (285 euro) yapıyor.

Bu 285 euro ile ister Vespa kiralayıp seçtiğiniz adanın altını üstüne getirin, ister uzo kalamar yapın isterseniz de eşinize dostunuza magnet alın. Ya da istikrarlı harcarım derseniz de telefonu alıp dönmek yerine hafta sonu kaçamağı için Yunan adalarından birine rotanızı çevirin.

Zaten Apple iPhone 15 için yeterince para harcamışken Yunan adaları gezinizi biraz daha ekonomik hâle getirmek istiyorsanız bu bilgiler ilginizi çekebilir.

Tabii ki her adaya, her restorana, her otele göre fiyatlar değişiyor. Bunu hepimiz biliyoruz ama ortalama fiyatlara bakıldığında şu anda Türkiye’den daha uygun fiyatlı bir tatili Yunan adalarında yapabilirsiniz.

İlgili Haberler