"Zamlar maliyet hesaplarını bozdu yeni artışlar kaçınılmaz"

"Zamlar maliyet hesaplarını bozdu yeni artışlar kaçınılmaz"

İş dünyası, zammın oranı ve zamanlaması konusunda takvimin önceden belirtilmemesinin maliyet hesabı yapmayı güçleştirdiğini vurguluyor.

A+A-

 

Yeni yılın ilk gününe damgasını vuran enerji zamları iş dünyasında da geniş yankı buldu. Sanayicilerin büyük kısmı bu yönde bir zammı beklediklerini söylerken, zammın oranı ve zamanlaması konusunda takvimin önceden belirtilmemesinin maliyet hesabı yapmayı güçleştirdiğini vurguluyor.

Aynı zamanda son enerji zamlarına yönelik yapılacak yeni fiyatlamalarının ilk çeyrekte enflasyonu bir miktar yukarıya çekeceğine de kesin gözüyle bakılıyor.

Enerji zamlarını DÜNYA’dan Merve Yiğitcan'a değerlendiren sektör temsilcileri küreselde yüksek seyreden enerji fiyatlarının Türkiye’de düşük kalmasının pek mümkün olmadığa dikkat çekerken, devletin enerji sübvansiyon mekanizmasının daha şeffaf bir şekilde yeniden tasarlaması noktasında görüş bildirdiler.

Enerji maliyetlerinin bu denli arttığı bir dönemde yeşil enerji yatırımlarının daha da öne çıktığını savunan sanayiciler, özellikle yenilenebilir enerjinin finansmanın konusunda yeni teşvikler beklediklerini belirtiyor.
 

İlgili Haberler