Zarrab, FBI ile Türkiye'de görüşmüş

Zarrab, FBI ile Türkiye'de görüşmüş

ABD'nin Miami kentinde tutuklanan işadamı Reza Zarrab'ın ABD'ye gitmeden önce İstanbul'da FBI ile görüştüğü öne sürüldü.

A+A-

ABD’yi dolandırmak, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’nı ihlal etmek, banka sahtekârlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Reza Zarrab’la ilgili şok bir iddia gündeme geldi.

CNNTürk'ün deneyimli ekonomi şefi Emin Çapa, Zarrab'ın tutuklanmadan önce İstanbul'da FBI'la görüştüğünü yazdı. Çapa'nın konuyla ilgili attığı tweetler şöyle...

- Zarrab'ın ABD'ye gidişi bir uzlaşma sonucu olabilir ve soruşturma kapatılabilir. Zira geçen hafta FBI, İstanbul'da kendisiyle görüşmüş.

- Zarrab konusunda kafamı kurcalayan soru: MIT bilmiyor olamaz; konuşsa neler olacağı da belli? Niye engellemedi?Uyarmadı?Dolap ne, kime karşı

- Kafamı kurcalayan diğer soru; Zarrab konuşsa neler olacağı belliyken, ailesiyle, sanki sıradan biriymiş gibi gidebiliyor mu? Teslim? Tuzak?

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.