Zayıf borsada "ikinci tur" kaygısı kayıpları artırdı

Zayıf borsada "ikinci tur" kaygısı kayıpları artırdı

Seçim yaklaşırken piyasalarda belirsizliğin yarattığı kaygı büyüyor. BIST 100 Endeksi 4.480'deki kritik desteğine yaklaştı

A+A-

borsatik.com -Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere az bir süre kala piyasaların tansiyonu da yükseliyor. Bu yıl en düşük kapanışını depremden hemen sonra 7 Şubat'ta yüzde 10'luk günlük değer kaybıyla 4.505 puandan yapan   Borsa İstanbul, bir haftadır devam eden sert satışlarla yeniden aynı seviyelere geriledi.

BIST 100 Endeksi deprem sonrası alınan önlemlerin de etkisiyle 9 Mart'ta 5.503 puana kadar yükselmişti. Uzmanlar, son 5 işlem gününde yaklaşık yüzde 10 kaybederek bugün ilk seansta 4.517 puana kadar gerileyen endekste seçime ilişkin belirsizliğin etkili olduğunu söylüyor. 

KKM'lerde faiz sınırının kaldırılması ile deprem sonrası yakaladığı momentumu kaybeden borsa, son anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı ihtimalinin artmasıyla kayıplarını artırdı. 24 Nisan'da 5.022 puandan kapanış yapan BIST 100 Endeksi takip eden 5 işlem günündeki tüm kapanışlarını, psikolojik destek olarak kabul edilen 5 bin puanın altında gerçekleştirdikten sonra bugün de gerileyişini sürdürüyor. Teknik olarak 4.400 seviyesinde bulunan desteğin kırılması durumunda satışların daha da güçlenmesi ihtimali öne çıkacak.

İlgili Haberler