Zengin olmanızı engelleyen 8 orta sınıf para tuzağı

Zengin olmanızı engelleyen 8 orta sınıf para tuzağı

Tipik olarak, orta sınıftaki insanlar genellikle bir üniversite eğitimine, ülke ortalamasının biraz üzerinde harcanabilir gelire sahiptir. Emeklilik planları ve sağlık güvenceleri vardır. Ancak bu, mali açıdan istikrarlı oldukları anlamına gelmez.

A+A-

Aslında orta sınıf hanelerin genellikle ödemeleri gereken ev, otomobil kredisi veya kredi kartı gibi bir tür borcu vardır. Bununla birlikte, bu bireyler aynı zamanda onları gerçek zenginliğe ulaşmaktan alıkoyan birçok yaygın mali tuzağa veya para tuzağına da maruz kalmakta.

Eğer sizde orta sınıftaysanız ve mali açıdan bağımsız veya zengin olmak istiyorsanız, işte sizi bu hedeften uzaklaştıran, kaçınmanız gereken bazı mali kararlar veya davranışlar

Tasarruf etmeden veya yatırım yapmadan harcama

Orta sınıfın yaygın bir para tuzağı, gelirinizin tamamını veya daha fazlasını, ev satın almak gibi başka yatırım ve tasarruf yapmanıza imkan vermeyecek şekilde değerlendirmek
 

Statükoya teslim olmak

İnsanlar daha fazla para kazanmaya başladıklarında genellikle rahatlarlar ve oldukları yere yerleşirler. Bu onları gerçek zenginliğe ulaşmaktan alıkoyabilir. Bu kişiler rekabetçi ruhlarını kaybediyorlar ve zamanla gelir kaybına uğruyorlar.

Her şeyde kendinize güvenmek

Orta sınıfın yaptığı ama zenginlerin yapmadığı bir diğer şey de her şeyi kendilerinin yapmaları gerektiğini düşünmeleridir. Orta sınıf için bir şeyleri kiralamak ya da yardım istemek çoğu zaman istenmiyor. Ancak zenginler hızla gelir ve servet biriktirmek için mümkün olduğu kadar fazlasını devreder ve ortaklıklar halinde çalışırlar.

 

Yatırımın avantajlarından yararlanamamak

Nasıl yatırım yapılacağını öğrenmek ve bunu gerçekten yapmak aynı zamanda orta sınıftan yukarı çıkmanın ve zenginlik oluşturmanın da anahtarıdır. Her ay biraz kenara koymak bile zamanla önemli bir şeye dönüşebilir.

Kredi kartlarına güvenmek

Bir başka yaygın orta sınıf davranışı da yaşam tarzlarını karşılayabilmek için borca ​​bel bağlamaktır. Buna yüksek faizli kredi kartları, taşıt kredileri ve ipotek kredileri dahildir. Bu, görünüşünüzü korumayı kolaylaştırsa da, yarattığınız zenginliği de çok hızlı bir şekilde aşındırabilir.

Satın almak yerine kiralamak

Kiralamanın esneklik gibi yararları olsa da, aynı zamanda hızla zenginlik oluşturmaktan ziyade harcama yapmanızı sağlayan bir tuzağa da dönüşebilir.

Orta sınıftan biri kiralıyorsa ödediği kira tamamen giderdir ve kişisel servete hiçbir katkıda bulunmaz. Her yatırımda olduğu gibi, herhangi bir mülkü satın almadan önce olası getirilerini dikkate almak önemlidir. Bunun nedeni, tüm gayrimenkullerin aynı şekilde değer kazanmamasıdır.

Yüksek maaşa ihtiyacınız olduğunu düşünmek

Orta sınıftaki birçok insan servetini veya değerini maaşına bağlıyor. Zengin olmak için yüksek maaşınızın olmasına gerek yok. Kazandığınızdan daha azını harcamanız gerekiyor. Zengin insanlar marka isimlerini umursamıyor ve bu paradan tasarruf etmenin fırsat maliyetini biliyor.

Uzun vadeli planı olmamak

Ne kadar kazanırsanız kazanın, uzun vadeli bir plana sahip olmak ve ona bağlı kalmak, Uğrunda çalıştığınız mali hedefleri tanımladığınızda, şimdi anlamsızca harcamak yerine gelecek için tasarruf yapmak çok daha kolay olacak

İlgili Haberler