Asya hisselerinde gerileme

Asya hisselerinde gerileme

Asya hisse senetleri, 1 ayın en iyi haftalık performansını gösterdikten sonra, yoğun kar açıklamaları öncesi geriledi

A+A-

Asya hisse senetleri, son bir ayın en iyi haftalık performansını göstermesinin ardından, yatırımcıların Japonya, Çin ve ABD'den gelecek yoğun kar açıklamaları öncesi, emlak geliştirme ve banka hisselerini öncülüğünde hafifçe geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 09:07'de 139.56 seviyesine indi. Endeks geçen hafta, Çin'de açıklanan veri ekonomik büyümenin istikrar kazanmakta olduğunu gösterirken, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımı görünümüne çevirmesi ile birlikte yüzde 1.1 yükseldi. Japonya'da Topix Endeksi'nde yer alan şirketlerin 350'den fazlası, analistlerin karlarda büyüme beklemesi ile birlikte, bu hafta finansallarını açıklayacak. Hong Kong'da haftasonunda, varlıklar bakımından dünyanın en büyük bankası Industrial & Commerce Bank of China Ltd.'nin de aralarında bulunduğu bazı önemli kar açıklamaları var.

Sydney'de Perpetual Ltd. yatırım strateji müdürü Matthew Sherwood, "Karlar yatırımcılar için kilit önemde," dedi ve "Bunun yanında, piyasaların beklemede kalmasına neden olan bazı önemli makro olaylar var; bunların arasında gelecek ayın başındaki ABD seçimleri ve Aralık ayındaki kilit Fed ve Avrupa Merkez Bankası toplantıları yer alıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Asya hisse senetlerinin gösterge endeksi, 8 Kasım2daki ABD başkanlık seçimleri ve Fed ve Avrupa Merkez Bankası teşviklerinin izleyeceği yol gibi belirsizliklerden dolayı, 22 Eylül'de gördüğü son zirvesini aşamadı. Endeks şimdi, beklenen karlar toplamının 14.5 katı seviyede değerlenmiş durumda. Bu değerlemenin üç yıllık ortalaması 13.6.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'den en son yorum yapan yetkiliydi ve yavaş büyümenin muhtemelen süreceğini söyledi ve daha geçten ziyade daha erken bir kademeli faiz artırımına yönelik desteğini yineledi. Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığı geçen hafta yüzde 68 seviyesindeydi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Bu ülkenin ihracatı Eylül ayında da gerileyerek düşüşünü 12'nci aya taşıdı.

Güney Kore'de Kospi Endeksi Kospi Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 tırmandı. Yeni Zelanda ve Tayland piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.