ฤฐran, OPEC ve mรผttefiklerinin bu hafta Viyana’da gerรงekleลtireceฤi toplantฤฑda, Venezuela ve Irak’ฤฑn, petrol รผretiminin artmasฤฑnฤฑ isteyen Suudi Arabistan ve Rusya’nฤฑn teklifine karลฤฑ รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
ฤฐran’nฤฑn OPEC temsilcisi Hossein Kazempour Ardebili, Bloomberg’e Pazar gรผnรผ verdiฤi rรถportajda, “รรง OPEC รผyesi, buna karลฤฑ รงฤฑkacak” dedi ve “Eฤer Suudi Arabistan ve Rusya รผretimi artฤฑrmak isterse, bunu fikir birliฤi iรงerisinde yapmalฤฑ. ฤฐki รผlkenin yalnฤฑz hareket etmek istemesi durumunda ise iลbirliฤi anlaลmasฤฑ ihlal edilmiล olur” diye konuลtu.
ฤฐran’dan gelen youmlar, OPEC รผyelerinin bu hafta dรผzenleyecekleri toplantฤฑda petrol รผretimi konusunda tartฤฑลacaklarฤฑnฤฑ gรถsteriyor. Suudi Arabistan ve Rusya’da รผretim, kapasitenin altฤฑndagerรงekleลirken, ฤฐran ve Venezuela gibi รงoฤu diฤer OPEC รผyesi, kotalarฤฑnฤฑn artmasฤฑna raฤmen รผretimin artmasฤฑ konusunda mรผcadele verecek.







