3 yıllık gemi seyahati için evini her şeyini sattı bin pişman oldu

3 yıllık gemi seyahati için evini her şeyini sattı bin pişman oldu

ABD'de bir kadın, çok konuşulan 3 yıllık bir gemi seyahatine katılmak için evini ve mobilyalarını sattı. Ancak o ve diğerleri geminin geleceği belirsiz olduğu için para iadesi talep ediyor.

A+A-

Her kıtaya uğraması planlanan çok yıllı bir gemi seyahati için binlerce dolar harcayan müşteriler, girişimin duyurulmasından aylar sonra gemi seyahati şirketinin kurucu kadrosuyla ilgili sorunların ortaya çıkmasının ardından paralarını geri talep ediyor.

Şubat ayı sonunda duyurulan ve türünün ilk örneği olan MV Gemini Cruise adlı gemi seyahati, yedi kıta ve 135 ülkenin tamamını ziyaret etme planıyla Kasım ayında İstanbul'dan yola çıkacaktı. Yolculuk şu anda, müşterileri gemiye binme konusunda temkinli davranmaya iten yönetim sorunlarıyla boğuşuyor.

MV Gemini gemi seyahati Miray Cruises ve onun yan kuruluşu Life at Sea Cruises tarafından organize edilmişti. Ancak CNN'in Life at Sea Cruises'un eski genel müdürüne dayandırdığı haberine göre, Life at Sea ile Miray arasındaki proje bağları bu ay koptu.

Miray Cruises, 10 Mart'ta yaptığı bir basın açıklamasında, geminin aylar sonra yapılacak seyahat öncesinde "elden geçirileceğini" belirtmişti. Miray Cruises, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi ancak CNN'e göre, Mayıs ayında yolcular için düzenlenen bir web seminerinde seyahatin hala devam ettiğini söyledi.

Arizzi Insider'a yaptığı açıklamada, Kimberly Arizzi'nin Mart ayında ilk kayıt yaptıranlardan biri olduğunu ve o sırada gemi seyahati için 5.000 dolar peşinat göndererek doğrudan Life at Sea satış ekibiyle iletişime geçtiğini söyledi. Ancak gemiyle ilgili belirsizlik ve personel değişikliği, onun ve diğer muhtemel yolcuların planlarını geri çekmesine neden oldu.

Arizzi Insider'a verdiği demeçte, "Önümüzdeki birkaç yıl için hayatımı kurduğumu sanıyordum. Kaybettiğim sadece mobilyalar değil, benzer düşüncelere sahip bir topluluk içinde olma, hep birlikte ilk kez bir şeyler yapma fikri de hayal oldu" dedi.

Bir kadın seyahat öncesinde evini sattı

Chicago'da yaşayan Arizzi, gemi yolculuğuna hazırlanmak için binlerce dolar değerinde giysi, mobilya ve televizyonunu satmış. Kısa süre önce emekli olduğunu ve dairesini de satarak bir park karavanına taşındığını söyledi.

Yolcu adaylarından Jim Cremer Insider'a yaptığı açıklamada, yolculuğun başlangıçta bir "rüya seyahat" olduğunu, ancak şu anda "Miray'ın bunu başarabileceğinden henüz emin olmadığını" söyledi.

Life at Sea'nin eski genel müdürü Mike Petterson, yaklaşık 800 üyesi bulunan Life at Sea topluluğunun Facebook grubunda, şirketinin Miray ile yollarını ayırdıktan sonra para iadesi yaptığını yazdı ve Kasım ayına kadar denize açılmaya hazır olup olmayacağı konusunda şüphe uyandırdı.

Insider'a verdiği demeçte Arizzi'nin depozitolarının 20 Nisan'da iade edildiğini söyledi. Petterson'a göre, potansiyel müşterilerin Haziran ayı sonuna kadar depozitolarını göndermeleri gerekiyor.

Geziyi düzenleyen iki şirket yollarını ayırdı

Arizzi, Life at Sea ile Miray arasında bir kopukluk yaşandığını ve ana şirket Miray'ın müşterilerin seyahatin geleceğiyle ilgili endişelerini gidermek için günde iki ila üç web semineri düzenlediğini yineledi.

Web seminerlerinin bazılarında karışık duygular yarattığını da sözlerine ekledi.

Arizzi Insider'a verdiği demeçte, "Astronotların aya gittiği ve gerçekten somurtkan göründükleri, ancak heyecanlı görünmeleri gereken bir basın toplantısı gibiydi. Çok fazla söz verdiler ve belki de gereğinden fazla söz verdiler." dedi.

Arizzi, Insider'a Miray'ın gemi seyahatine devam etmeyi planladığını ve müşterileri teknede parti yapmak üzere üç gün önceden İstanbul'a davet ettiğini söyledi. Kendisi en azından önümüzdeki yıl boyunca gemiye katılmayacak ya da başka bir para yatırmayacak. Yaza kadar daha kısa süreli bir gemi seyahatine çıkmaya ve "gelecek yıl için neler olduğuna bakmaya" karar verdi ve şu sözleri kaydetti:

"Gemini gemisinin devam edeceğine inanıyorum ama gemide mutlu olacağımı sanmıyorum."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler