Nvidia'nın ardından Marvell hisseleri uçtu, Nasdaq yükselişini sürdürdü

Nvidia'nın ardından Marvell hisseleri uçtu, Nasdaq yükselişini sürdürdü

Nvidia'nın ardından ABD'nin önde gelen teknoloji üreticilerinden Marvell da yatırımcısının yüzünü güldürdü, cuma günü yüzde 29'a kadar yükseliş yaşadı.

A+A-

Marvell Technology hisseleri, ABD'li yonga üreticisi için yapay zeka teknolojisini "kilit büyüme faktörü" olarak gösteren parlak bir ikinci çeyrek tahmini yayınladıktan sonra Cuma günü %29'a kadar yükseldi.

Şirket hisseleri saat 14:20 itibariyle 64,54$'dan işlem görerek bugüne kadarki en büyük tek günlük kazancını elde etme yolunda ilerliyor.  

İcra kurulu başkanı Matthew Murphy Perşembe günü analistlerle yaptığı görüşmede Marvell'in yapay zekanın işletmeye sunabileceği "muazzam" potansiyele baktığını söyledi.

Murphy yaptığı açıklamada, "Yapay zeka, Marvell için önemli bir büyüme itici gücü olarak ortaya çıktı ve bunu lider ağ bağlantısı ürünlerimiz ve gelişmekte olan bulut için optimize edilmiş silikon platformumuzla sağlıyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapay zeka atılımımızın henüz ilk aşamalarında olsak da, 2024 mali yılında yapay zeka gelirimizin bir önceki yıla göre en az iki katına çıkacağını ve önümüzdeki yıllarda hızla büyümeye devam edeceğini tahmin ediyoruz."

Marvell'in sıçraması, Nvidia'nın Perşembe günü piyasa değerine yaklaşık 200 milyar dolar ekleyen büyük yükselişinin ardından geldi.Nvidia'nın hisseleri, gişe rekorları kıran üç aylık sonuçları ve çok güçlü ileriye dönük yönlendirmelerle daha fazlasını vaat ettikten sonra fırladı.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, "Bilgisayar endüstrisi iki eş zamanlı geçişten geçiyor - hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka" dedi.

Huang sözlerine şöyle devam etti: "Şirketler üretken yapay zekayı her ürüne, hizmete ve iş sürecine uygulamak için yarışırken bir trilyon dolarlık kurulu küresel veri merkezi altyapısı genel amaçlı bilişimden hızlandırılmış bilişime geçecek."

İlgili Haberler