Sosyal aฤ saฤlayฤฑcฤฑlarฤฑ, kiลilik haklarฤฑnฤฑn ihlal edildiฤi iddiasฤฑyla iรงeriฤin รงฤฑkarฤฑlmasฤฑ ve eriลimin engellenmesine yรถnelik yapฤฑlan baลvurulara iliลkin ilk raporlarฤฑnฤฑ, bu ay Bilgi Teknolojileri ve ฤฐletiลim Kurumuna sunacak.
Kamuoyunda ‘sosyal medya yasasฤฑ’ olarak bilinen 7253 sayฤฑlฤฑ ‘ฤฐnternet Ortamฤฑnda Yapฤฑlan Yayฤฑnlarฤฑn Dรผzenlenmesi ve Bu Yayฤฑnlar Yoluyla ฤฐลlenen Suรงlarla Mรผcadele Edilmesi Hakkฤฑnda Kanunda Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Kanun’ 1 Ekim 2020’de yรผrรผrlรผฤe girmiลti.
Tรผrkiye’den gรผnlรผk eriลimi 1 milyondan fazla olan sosyal aฤ saฤlayฤฑcฤฑlarฤฑ, sรถz konusu kanun kapsamฤฑnda temsilci atama yรผkรผmlรผlรผklerini yerine getirirken, bu ay BTK’ye rapor da sunacak.
Sosyal aฤ saฤlayฤฑcฤฑlarฤฑ tarafฤฑndan, kiลilik haklarฤฑnฤฑn ihlal edildiฤini iddia eden gerรงek ve tรผzel kiลiler ile kurum ve kuruluลlarฤฑn baลvurularฤฑna iliลkin ilk raporlama yapฤฑlacak. Raporda, iรงeriฤin รงฤฑkarฤฑlmasฤฑ ve/veya eriลimin engellenmesi yรถnรผndeki baลvurulara iliลkin istatistiksel ve kategorik bilgiler yer alacak.







