Moodyโs, ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesiโnin kredi notunu geรงici olarak B2 ve kredi gรถrรผnรผmรผ ise negatif olarak belirledi.
Belediye tarafฤฑndan ihraรง edilmesi planlanan borcun doฤrudan, teminatsฤฑz, koลulsuz ve farklฤฑ muameleye tabi olmayan diฤer tรผm yรผkรผmlรผlรผklerden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล olmasฤฑ bekleniyor. Temin edilen borรง ise metro hatlarฤฑ altyapฤฑsฤฑnฤฑn inลasฤฑnda kullanฤฑlacak.
Moody’s tarafฤฑndan paylaลฤฑlan notta, ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesiโnin kredi notunun, ekonomik รงeลitliliฤi, gรผรงlรผ operasyonel performansฤฑ, hรผkรผmet tarafฤฑndan verilen รถngรถrรผlebilir vergi dรถnรผลรผnรผ, deฤerli varlฤฑklarฤฑ ve mali esneklik saฤlayan rezervleri iyi bir ลekilde yansฤฑttฤฑฤฤฑ belirtiliyor.
ฤฐSTANBUL BรYรKลEHฤฐR BELEDฤฐYESฤฐ’NฤฐN 2021 BรTรESฤฐ KABUL EDฤฐLDฤฐ
Fakat Moody’s, kredi notunun kฤฑsฤฑtlanmasฤฑnฤฑn belediyenin yรผksek borรง yรผkรผnden, Dรถviz cinsi borรง tehlikesinden ve TLโnin deฤer kaybฤฑndan dolayฤฑ ลehrin borรงlanma maliyetinin รผzerindeki yukarฤฑ yรถnlรผ baskฤฑdan kaynaklandฤฑฤฤฑna dikkat รงekiyor
Kredi derecelendirme kuruluลuna gรถre, Belediyenin kredi notu gรถrรผnรผmรผnรผn negatif olarak belirlenmesiyse bรผtรงe sorunlarฤฑndan, dรถvizdeki oynaklฤฑฤa karลฤฑ daha hassas olmasฤฑndan ve borรง karลฤฑlayabilme oranฤฑndaki azalmadan kaynaklanฤฑyor.
Notta, geรงici kredi notunun belirlenmesinde ise Moodyโsโe kredi notunun belirleyeceฤi gรผn ulaลan taslak belgenin baz alฤฑndฤฑฤฤฑ vurgulandฤฑ.







