Dรผnyada yeni tip koronavirรผs (Kovid-19) salgฤฑnฤฑ sonrasฤฑ kรผresel ekonomilerin nasฤฑl ลekilleneceฤi, tedarik zincirlerinin ne yรถnde deฤiลeceฤi konularฤฑnฤฑn tartฤฑลฤฑldฤฑฤฤฑ bir ortamda Tรผrkiye รถnemli bir toplantฤฑ gerรงekleลtiriyor.
27 Ekim’de Citibank tarafฤฑndan dรผzenlenecek toplantฤฑda Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak, uluslararasฤฑ dev ลirketlerin temsilcileriyle gรถrรผลecek.
Video konferans yoluyla yapฤฑlacak toplantฤฑya teknoloji, ilaรง, otomotiv, enerji, sigortacฤฑlฤฑk gibi sektรถrlerden 100’den fazla ลirketin temsilcileri katฤฑlacak.
Dรผnyanฤฑn birรงok bรถlgesinde faaliyet gรถsteren kรผresel ลirketlerin toplam cirolarฤฑ ve piyasa deฤerleri trilyonlarca dolarฤฑ buluyor.
Aralarฤฑnda dรผnyanฤฑn en deฤerli ลirketlerinin de bulunduฤu toplantฤฑda, doฤrudan yatฤฑrฤฑmlar konusunda Tรผrkiye’deki yatฤฑrฤฑm imkanlarฤฑ, fฤฑrsatlar ve geliลmeler ele alฤฑnacak.
Citibank ceza almฤฑล sonra bakanlฤฑk ile anlaลmฤฑลtฤฑ
Mayฤฑs ayฤฑnda Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’ye Tรผrk bankalarฤฑna olan TL yรผkรผmlรผlรผklerini vadesinde yerine getirmedikleri iรงin iลlem yasaฤฤฑ getirmiลti. Dolar/TL kuru 7 Mayฤฑs tarihinde 7,26’yฤฑ aลarak tarihi rekor kฤฑrmฤฑลtฤฑ.
BDDK 11 Mayฤฑs’ta bu yasaฤฤฑn kaldฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Getirilen yasaฤฤฑn ardฤฑndan Belรงika merkezli Euroclear Bank ve Lรผksemburg merkezli Clearstream Banking, uluslararasฤฑ Tรผrk Lirasฤฑ iลlemlerini durdurma kararฤฑ almฤฑลtฤฑ.







