Avrupa Birliฤi Dฤฑลiลleri Bakanlarฤฑ Konseyi toplantฤฑsฤฑ sonrasฤฑ aรงฤฑklama yapan Yunanistan Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Nikos Dendias, Birliฤin, Tรผrkiye’ye bir dizi yaptฤฑrฤฑm belirleme noktasฤฑnda geniล รถlรงรผde fikir birliฤine vardฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Euronews’te yer alan habere gรถre, Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere gรถre Fransa, Lรผksemburg Estonya, Slovakya ve ฤฐsveรง gibi รผlkeler Yunanistan’ฤฑn yaptฤฑrฤฑm talebine destek verdi. Bunun yanฤฑ sฤฑra toplantฤฑda Avusturya mรผzakerelerin askฤฑya alฤฑnmasฤฑnฤฑ dahi talep etti.
Aktarฤฑlanlara gรถre istenilen yaptฤฑrฤฑmlar finansal zararฤฑ olacak sektรถrel yaptฤฑrฤฑmlar. Hangi sektรถrlerin hedef alฤฑnacaฤฤฑ ise gรถrรผลรผlmeye devam edilecek. Bu sรผre iรงerisinde Yunanistan ile AB Dฤฑลiลleri Servisi (EEAS) iletiลim iรงerisinde olmaya devam edecek.







