Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Palandรถken: Pos komisyon oranlarฤฑ yรผzde 1’in altฤฑna inmeli

Bankalarฤฑn esnafฤฑn รผzerindeki POS cihazฤฑ รผcretlerinin yรผkรผnรผ hafifletmesi gerektiฤŸini vurgulayan TESK Genel BaลŸkanฤฑ Bendevi Palandรถken, "POS cihazฤฑ รผcretlerinde bankalar esnafฤฑ rahatlatacak adฤฑmlar atmalฤฑ" dedi.
Palandรถken: Pos komisyon oranlarฤฑ yรผzde 1'in altฤฑna inmeli Borsatek

Bankalarฤฑn esnafฤฑn รผzerindeki POS cihazฤฑ รผcretlerinin yรผkรผnรผ hafifletmesi gerektiฤŸini vurgulayan TESK Genel BaลŸkanฤฑ Bendevi Palandรถken, “Pandemi sรผrecinde temassฤฑz รถdemeler ve dolayฤฑsฤฑyla kartlฤฑ alฤฑลŸveriลŸlerde bรผyรผk bir artฤฑลŸ oldu. Artฤฑk bu alฤฑลŸkanlฤฑklarฤฑn artacaฤŸฤฑ ve kalฤฑcฤฑ hale geleceฤŸi de รถngรถrรผlรผyor. Fiziki POS cihazฤฑ bulunduran birรงok esnafฤฑmฤฑz sanal POS cihazฤฑ da alacak. Birden fazla POS cihazฤฑ olan esnafฤฑmฤฑz da var. Dolayฤฑsฤฑyla POS cihazฤฑ รผcretlerinde bankalar esnafฤฑ rahatlatacak adฤฑmlar atmalฤฑ” dedi.

    -“KARTLI ALIลžVERฤฐลžLERDEKฤฐ ARTIลž KALICI HALE GELECEK”

    Pandemi sรผrecinin de etkisiyle kartlฤฑ alฤฑลŸveriลŸlerde artฤฑลŸ  olduฤŸunu hatฤฑrlatan Tรผrkiye Esnaf ve Sanatkรขrlar Konfederasyonu (TESK) Genel BaลŸkanฤฑ Bendevi Palandรถken, “Bu yฤฑlฤฑn ilk รผรง aylฤฑk dรถneminde,  geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre POS cihazฤฑ sayฤฑsฤฑ yรผzde 3, kredi ve  banka kartฤฑ toplam sayฤฑsฤฑ yรผzde 9,5, temassฤฑz รถdemeler yรผzde 170 ve  internetten kartlฤฑ alฤฑลŸveriลŸler yรผzde 19 arttฤฑ. Hijyen nedeniyle her 5  iลŸlemden 1’i temassฤฑz olarak yapฤฑldฤฑ ve kรขฤŸฤฑt paradan รงok kartlฤฑ  รถdemeler tercih edildi. ร–yle ki 2,5 – 3 milyon kart ilk kez bu dรถnemde  kullanฤฑma aรงฤฑldฤฑ. Bu artฤฑลŸฤฑn normal bir alฤฑลŸkanlฤฑk haline geleceฤŸi,  kartlฤฑ รถdemelerin her zaman daha รงok tercih edileceฤŸi zaten  รถngรถrรผlรผyor. Yani POS cihazฤฑ hatta birden fazla POS cihazฤฑ olmazsa  olmaz haline geldi ve bulundurmayan esnaf satฤฑลŸlarฤฑnda รถnemli derecede  kayฤฑp yaลŸฤฑyor” diye konuลŸtu.

    -“POS KOMฤฐSYON ORANLARI YรœZDE 1’ฤฐN ALTINA DรœลžMELฤฐ”

    Esnafฤฑn รผzerindeki POS cihazฤฑ รผcret ve komisyon oranlarฤฑ yรผkรผnรผn  bankalar tarafฤฑndan hafifletilmesi gerektiฤŸinin altฤฑnฤฑ รงizen Palandรถken, “POS cihazฤฑ komisyon oranlarฤฑ yรผzde 1.13 ile yรผzde 1.95  arasฤฑnda deฤŸiลŸiyor fakat yรผzde 1’in de altฤฑna dรผลŸรผrรผlmesi lazฤฑm. ร‡รผnkรผ  hem aylฤฑk hem de yฤฑllฤฑk olarak alฤฑnan ekstra รผcretler var. DeฤŸiลŸen  alฤฑลŸveriลŸ dรผzeninde fiziki POS cihazฤฑ olan esnafฤฑmฤฑz e-ticarete de  atฤฑldฤฑฤŸฤฑnda sanal POS cihazฤฑ veya hizmeti almak zorunda. Bu nedenle ek  รผcretler bir yรผk haline geliyor. Yazฤฑlฤฑm, donanฤฑm ve bakฤฑm รผcreti adฤฑ  altฤฑnda sanal veya fiziki POS cihazlarฤฑnda aylฤฑk en az 70 TL, yฤฑllฤฑk  alฤฑnan รผcretler ise bin liranฤฑn รผzerinde รถdeme รงฤฑkฤฑyor. Esnaf cihazdan  รงekilen parayฤฑ ne kadar erken hesabฤฑnda gรถrmek isterse o oran da ona  gรถre artฤฑyor. Birden fazla cihazฤฑ bulunan esnafฤฑmฤฑz da dรผลŸรผnรผldรผฤŸรผnde  yฤฑllฤฑk maliyetin tekabรผl ettiฤŸi รผcretler esnafฤฑmฤฑzฤฑ รงok zorluyor.
Bankalarฤฑn artฤฑk POS cihazฤฑ konusunda esnafa elini uzatmasฤฑ lazฤฑm.
Komisyon oranlarฤฑnฤฑn da yazฤฑlฤฑm, donanฤฑm, bakฤฑm รผcretlerinin de  dรผลŸรผrรผlmesi, esnafa kolaylฤฑk saฤŸlanmasฤฑ gerekiyor” ลŸeklinde sรถyledi.
 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.872946.87780.1%
EURO 53.676353.68760.31%
JAPON YENฤฐ 3.4543.461-0.4%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.016158.04750.21%
STERLฤฐN 62.921162.93490.35%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89256.89440.22%
RUS RUBLESฤฐ 0.61560.6160.5%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62744.34 1.0002%
Ethereum 1748.52 0.566%
Tether USDt 1.00 -0.0321%
BNB 570.04 1.3455%
Solana 77.76 0.6345%
USDC 1.00 -0.0061%
XRP 1.09 0.9871%
Dogecoin 0.07 1.2078%
Toncoin 1.58 -0.013%
Cardano 0.17 0.761%
Shiba Inu 0.00 2.3921%
Avalanche 6.68 4.2372%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam