Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Restoranlarda tuzluk ve salata bรผfesi yok

Yeni tip koronavirรผse (Kovid-19) salgฤฑnฤฑna karลŸฤฑ alฤฑnan tedbirlerin kademeli olarak kaldฤฑrฤฑlmaya baลŸlanmasฤฑyla restoranlar 11 Mayฤฑs'ta kepenk aรงacak. Sektรถr temsilcileri, salgฤฑnฤฑn devam etmesi nedeniyle restoranlarda alฤฑnacak รถnlemleri anlattฤฑ.
Restoranlarda tuzluk ve salata bรผfesi yok Borsatek

Yeni tip koronavirรผse (Kovid-19) salgฤฑnฤฑna karลŸฤฑ alฤฑnan tedbirlerin kademeli olarak kaldฤฑrฤฑlmaya baลŸlanmasฤฑyla restoranlar 11 Mayฤฑs’ta kepenk aรงacak. Sektรถr temsilcileri, salgฤฑnฤฑn devam etmesi nedeniyle restoranlarda alฤฑnacak รถnlemleri anlattฤฑ.

Yeni tip koronavirรผse (Kovid-19) salgฤฑnฤฑna karลŸฤฑ alฤฑnan tedbirlerin kademeli olarak kaldฤฑrฤฑlmaya baลŸlanmasฤฑyla restoranlar 11 Mayฤฑs’ta kepenk aรงacak. Ancak salgฤฑnฤฑn devam etmesi nedeniyle bazฤฑ รถnlemler de hayata geรงirilecek.

Hรผrriyet’ten Burak CoลŸan’ฤฑn haberine gรถre sektรถr temsilcileri, restoranlarda alฤฑnacak รถnlemlerle ilgili olarak ลŸu aรงฤฑklamalarฤฑ yaptฤฑ:

Gรผnaydฤฑn Et ve Restoranlar Grubu kurucu ortaฤŸฤฑ Cรผneyt Asan: DeฤŸiลŸen bir dรผnya var ve herkes bu dรผnyaya ayak uydurmak zorunda. ลžu an iรงin restoranlarฤฑn aรงฤฑlฤฑลŸฤฑyla ilgili resmi bir tedbir paketi aรงฤฑklanmadฤฑ. Ancak biz yine de รงeลŸitli รถnlemler almak iรงin รงalฤฑลŸmalar yapฤฑyoruz. Burada en รถnemli korunma yรถntemi masalarฤฑn birbirinden uzak olmasฤฑ. Yeni dรถnemde bizim gibi restoranlar daha geniลŸ alanlarda hizmet vermeye baลŸlayacak. Daha bรผyรผk alanlar daha geniลŸ mesafe imkanฤฑ tanฤฑyacak. Garson sayฤฑlarฤฑnฤฑ dรผลŸรผrmek de alabileceฤŸimiz รถnlemler arasฤฑnda. Garsonlar masa masa gezip sipariลŸ alฤฑyor, sipariลŸleri masaya getiriyor. Burada daha รงok teknolojiden yararlanฤฑlabilir. Aรงฤฑkta yemeklerle yapฤฑlan ลŸovlar artฤฑk olmayacak. Temas minimuma inecek. Aรงฤฑk bรผfelerden, kalabalฤฑk restoranlardan vazgeรงilecek. Masaya her gelen mรผลŸterinin dokunduฤŸu tuzluk bile konulmayacak.

‘Yemekler ลŸeffaf kapakla sergilenecek’

ฤฐstanbul Lokantacฤฑlar Odasฤฑ BaลŸkanฤฑ Sayit KarabaฤŸlฤฑ: ฤฐlk olarak restoranlarฤฑn kapasitelerinin yarฤฑ yarฤฑya dรผลŸรผrรผlmesi gerekiyor. Masalarda รงapraz oturma dรผzeni zorunlu olmalฤฑ. Esnaf lokantalarฤฑnda camekan arkasฤฑnda sergilenen yemeklerin รผzeri ลŸeffaf kapaklarla kapatฤฑlmalฤฑ. Ayrฤฑca yemeklerin sergilendiฤŸi camekanlar daha korunaklฤฑ hale getirilmeli. Garson sayฤฑsฤฑ dรผลŸรผrรผlerek mรผลŸteri self servise de yรถnlendirilebilir. Bรถylece masalar arasฤฑnda gelip giden garson olmayacaฤŸฤฑ iรงin temasta sฤฑfฤฑra yakฤฑn olacaktฤฑr.

‘SipariลŸ cepten verilmeli’

Turizm Restaurant Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ ve ฤฐลŸletmecileri DerneฤŸi BaลŸkanฤฑ Kaya Demirer: Tรผm รงalฤฑลŸanlar restoranlarda koronavirรผs รถnlemleri konusunda eฤŸitim almalฤฑ. Restoranda mรผลŸterilerinde ulaลŸabileceฤŸi alanlarda antiseptik bulundurulmalฤฑ. MรผลŸterilerin sosyal mesafeyi korumasฤฑ iรงin รถnlemler alฤฑnmalฤฑ. ร–nlemler hakkฤฑnda misafirlere gerekli bilgilendirmeler yapฤฑlmalฤฑ. Masalar arasฤฑ sosyal mesafe kuralฤฑna gรถre oluลŸturulmalฤฑ. MรผลŸteriler menรผleri cep telefonundan gรถrebilmeli, istediฤŸi taktirde sipariลŸlerini de cep telefonundan verebilmeli. Yemek masalarฤฑ ve mobilyalarฤฑ, masa รผstรผ ekipmanlarฤฑ alkol bazlฤฑ รผrรผnler ile temizlikleri her mรผลŸteri kullanฤฑmฤฑ sonrasฤฑ yapฤฑlmalฤฑ. Hesap alฤฑnmasฤฑnda temassฤฑz รถdeme/mobil รถdeme tercih edilmeli. Masalarda mรผลŸterinin kendi hijyenini de saฤŸlamasฤฑna imkan tanฤฑyacak minimum yรผzde 70 alkol bazlฤฑ tek kullanฤฑmlฤฑk ฤฑslak mendiller bulundurulmalฤฑ. Garson sayฤฑsฤฑnda azalma yรถnรผnde bir รถngรถrรผmรผz bulunmuyor. Serviste temasฤฑ en aza indirmek hem personel hem de mรผลŸterinin saฤŸlฤฑฤŸฤฑnฤฑ korumak iรงin sadece restoranlarda deฤŸil her iลŸ yerinde ve hayatฤฑn normal akฤฑลŸฤฑnda zaten bu dรถnemde uygulanmasฤฑ gereken bir kural. Restoranlar bu konuda servis yaparken mรผลŸteriye olan yakฤฑnlaลŸmaya dikkat etmeli.

‘Salata bรผfeleri kaldฤฑrฤฑldฤฑ’

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu BaลŸkanฤฑ Sedat Zincirkan: Toplu yemek yapฤฑlan yerlerde Tรผrkiyeโ€™de virรผs gรถrรผldรผฤŸรผ andan itibaren รถnlemler alฤฑndฤฑ. ร–rneฤŸin salata bรผfeleri kaldฤฑrฤฑldฤฑ. Yerine paketli salatalar kullanฤฑlmaya baลŸladฤฑ. Masadaki tuzluklar kaldฤฑrฤฑldฤฑ. Bundan sonra da herkesin dokunduฤŸu kepรงe, kaลŸฤฑk gibi malzemeler de รงok kullanฤฑlmayacak. YoฤŸurt gibi kepรงe ile alฤฑnan รผrรผnler kaplarla รงalฤฑลŸana sunulacak. ฤฐลŸe dรถnรผลŸle birlikte bu รถnlemler devam edecek.

‘Masa aralฤฑฤŸฤฑ 2.5 metre olacak’

Tรผm Restoranlar ve Turizmciler DerneฤŸi (TรœRES) BaลŸkanฤฑ Ramazan Bingรถl: TรœRES olarak yeni dรถnem iรงin bir belgelendirme รงalฤฑลŸmasฤฑ yapฤฑyoruz. Bu รงalฤฑลŸma iรงin ilgili bakanlฤฑklar ve yetkililer ile temas halindeyiz. Nasฤฑl araรง muayenesi yapฤฑlฤฑyorsa restoran muayenesi de yapฤฑlmasฤฑnฤฑ istiyoruz. Yeni standartlar oluลŸturmak iรงin รงalฤฑลŸฤฑyoruz. Bu iลŸi kiลŸisel รถnlemlere bฤฑrakamayฤฑz. YaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz รงalฤฑลŸmaya gรถre รถrneฤŸin yeni dรถnemde masa aralฤฑฤŸฤฑnฤฑn en az 2.5 metre olmasฤฑnฤฑ istiyoruz. Eskisi gibi aรงฤฑk bรผfeler olmamalฤฑ. Aรงฤฑk bรผfede de standartlar olmalฤฑ. Aรงฤฑk bรผfeden herkesin tuttuฤŸu kaลŸฤฑk ya da maลŸalarla alฤฑm yapฤฑlmamalฤฑ. Tek kullanฤฑmlฤฑk รผrรผnler รถn plana รงฤฑkmalฤฑ. Aรงฤฑk bรผfeye konan รผrรผnler temasa aรงฤฑk olmamalฤฑ. Yemeklerin korunmasฤฑ saฤŸlanmalฤฑ. ร‡alฤฑลŸanlar maske bir sรผre maske ile servis yapmalฤฑ. Temas en aza indirilmeli. Masadaki รงatal bฤฑรงak el deฤŸmeden paketlenmeli ve mรผลŸteri kendisi aรงmalฤฑ. MรผลŸteri de gittiฤŸi restoranฤฑn denetlendiฤŸini ve koronavirรผse karลŸฤฑ รถnlemlerin alฤฑndฤฑฤŸฤฑ gรถrmeli. Temassฤฑz bir dรถnem bizi bekliyor. ร–demelerin bรผyรผk รงoฤŸunluฤŸu da temassฤฑz teknolojiler kullanฤฑlarak yapฤฑlacak. Paket servis de gelecekte รถnem kazanacak. Paketleme รผzerine de standartlar iรงin รงalฤฑลŸฤฑyoruz.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.832546.8470.05%
EURO 53.570953.5792-0.04%
JAPON YENฤฐ 3.4493.457-0.23%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.068858.1012-0.11%
STERLฤฐN 62.727762.73960.02%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88786.8907-0.04%
RUS RUBLESฤฐ 0.60950.61941.09%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63005.96 -0.1675%
Ethereum 1767.98 -0.3388%
Tether USDt 1.00 0.0253%
BNB 577.24 -0.8183%
Solana 81.26 0.4054%
USDC 1.00 -0.0035%
XRP 1.13 -2.0627%
Dogecoin 0.07 -2.6379%
Toncoin 1.68 -4.3173%
Cardano 0.18 -2.6873%
Shiba Inu 0.00 -0.1038%
Avalanche 6.75 -2.6172%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam