Mersinโin Erdemli ilรงesinde ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu’nun limon yardฤฑmฤฑ nedeniyle hedef alฤฑndฤฑฤฤฑ gรถrรผntรผyรผ รงekerek gรผndeme gelen Mahmut Dรถlek, mizah amaรงlฤฑ รงektikleri gรถrรผntรผnรผn dฤฑลarฤฑya sฤฑzdฤฑฤฤฑnฤฑ รถne sรผrerek, kendisine yรถnelik eleลtirilerin linรง amaรงlฤฑ olduฤunu sรถyledi. Dรถlek ayrฤฑca, “Hodri meydan diyorum, gelsinler gรถstersinler Erdemli’den hangi รผreticiden limon aldฤฑklarฤฑnฤฑ” รงaฤrฤฑsฤฑnda bulundu.
ฤฐBB Baลkanฤฑ ฤฐmmaoฤlu’nun Mersinli รผreticilerden 100 ton limon alฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ duyurmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan, yaptฤฑฤฤฑ kurgu haberle gรผndeme gelen Mahmut Dรถlek kendini savundu. Sรถzcรผ’den Ali Ekber ลen’e konuลan AKP’ye yakฤฑnlฤฑฤฤฑyla bilinen Dรถlek, CHP’lilerin kendisine yรถnelik eleลtirilerinin de lince yรถnelik diye nitelendirdi. AKP ฤฐl Baลkanฤฑ Cesim Ercik ise olayฤฑn sorumlularฤฑnฤฑn bulunmasฤฑ iรงin suรง duyurusunda bulunduklarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.

“Mizah amaรงlฤฑ yaptฤฑk”
Erdemli’de yerel gazetecilik yaptฤฑฤฤฑnฤฑ, hiรงbir partiye kaydฤฑnฤฑn bulunmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade eden Dรถlek, ortaya รงฤฑkan fotoฤraflarฤฑ ise mesleki gรถrevi gereฤi รงektirdiฤini savundu. Dรถlek ลunlarฤฑ sรถyledi:
Hodri meydan diyorum, gelsinler gรถstersinler Erdemli’den hangi รผreticiden limon aldฤฑklarฤฑnฤฑ. 3-5 CHP’li gelip, fiyat araลtฤฑrmasฤฑ yapmฤฑล. Fiyat yรผksek olunca da Tarsus’tan almฤฑลlar.
Buradan sรถylรผyorum, kimse รงiftรงinin รผzerinden siyaset yapmasฤฑn. Video olayฤฑna gelince, biz mizah olsun diye bรถyle bir video รงektik. Bu da bir ลekilde dฤฑลarฤฑya sฤฑzmฤฑล. ฤฐmamoฤlu ve CHP’lilere sesleniyorum, Erdemli’den hangi รงiftรงiden limon aldฤฑฤฤฑnฤฑzฤฑ ispat edin, ben bu mesleฤi bฤฑrakacaฤฤฑm.
CHP’lilerin videodan sonra aรงฤฑklamalarฤฑ da beni linรง etme giriลimidir.”
“Suรง duyurusunda bulunduk”
AKP Mersin ฤฐl Baลkanฤฑ Cesim Ercik, konu ile ilgili yazฤฑlฤฑ aรงฤฑlama yaptฤฑ. Ercik, sosyal medyada dolaลan ve Erdemli ilรงesinde รงekildiฤi iddia edilen bir videonun mesnetsiz bir ลekilde partilerine yรถnelik bir antipropaganda aracฤฑ olarak kullanฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ ifade ederek ลunlarฤฑ sรถyledi:
“Sรถz konusu video ve bu videodaki ลahฤฑslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin ฤฐl Baลkanlฤฑฤฤฑ olarak bu videonun kim ya da kimlerin yรถnlendirmesi ile yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑn araลtฤฑrฤฑlmasฤฑ iรงin suรง duyurusunda bulunulmuลtur.
“Videoda yer alan bazฤฑ ลahฤฑslarฤฑn partimize yakฤฑn paylaลฤฑmlarฤฑnฤฑn olmasฤฑ eylemlerinin sorumluluฤunu partimize yรผklemez ve her yaptฤฑklarฤฑnฤฑn partimizi baฤlayacaฤฤฑ anlamฤฑna gelmez”
“Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en รงok partimizi hedef almaktadฤฑr”
Ropรถrtajdan รถnce rรถportajฤฑn kamera arkasฤฑ gรถrรผntรผlerinin CHPโnin ฤฐstanbul ฤฐl Baลkanฤฑ tarafฤฑndan dolaลฤฑma sokulduฤunu ileri sรผren Ercik ลu ifadeleri kullandฤฑ:
Videodan ve videodaki ลahฤฑslarฤฑn paylaลฤฑmlarฤฑndan yola รงฤฑkฤฑlarak partimizin suรงlanmasฤฑ da asla kabul edilemez. Kaldฤฑ ki dรผnyada belki de ilk kez bir filmin kamera arkasฤฑ filmin kendinden รถnce yayฤฑmlanmasฤฑdฤฑr.
Sรถz konusu rรถportajdan รถnce rรถportajฤฑn kamera arkasฤฑ CHPโnin ฤฐstanbul ฤฐl Baลkanฤฑ tarafฤฑndan dolaลฤฑma sokulmuลtur. Ve CHPโnin ฤฐstanbul ฤฐl Baลkanฤฑ hemen partimizi suรงlayan bir pozisyon almฤฑลtฤฑr.
Haliyle akฤฑllara gelen ilk soru ลudur: CHPโnin ฤฐstanbul ฤฐl Baลkanฤฑ acaba bu filmin yapฤฑmcฤฑsฤฑ mฤฑdฤฑr? Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en รงok partimizi hedef almaktadฤฑr. Bu video รผzerinden partimize yapฤฑlan saldฤฑrฤฑlar da bunun apaรงฤฑk kanฤฑtฤฑdฤฑr. Partimiz adalete sonuna kadar gรผvenmektedir. Ve sรถz konusu video ile ilgili de hukuki olarak tรผm giriลimler yapฤฑlmฤฑลtฤฑr.







