Bilim Kurulu รyesi Prof. Dr. Mehmet Doฤanay, yeni tip Koronavirรผs (Covid-19) salgฤฑnฤฑnda en riskli illeri aรงฤฑkladฤฑ. Doฤanay, โEn riskli bรถlge ฤฐstanbul’dur, ikinci sฤฑrada Ankara vardฤฑr, รผรงรผncรผ sฤฑrada ฤฐzmir sonrasฤฑnda Antalya vardฤฑr. Van vardฤฑr, ฤฐran meselesi nedeniyleโ dedi.
Doฤanay, “Bu virรผs grip gibi yayฤฑlฤฑyor. Solunum yollarฤฑyla bulaลฤฑyor. Hapลฤฑrฤฑrken, รถksรผrรผrken el yฤฑkamak รถnemli. Bizim ลansฤฑmฤฑz ลu; mart ayฤฑnฤฑn sonuna geliyoruz, ลu iki haftalฤฑk dรถnem รงok รถnemli. Kapalฤฑ alanlarda bulaลฤฑyor. Havalar ฤฑsฤฑndฤฑktan sonra insanlarฤฑn kapalฤฑ ortamda bulunma oranฤฑ ne kadar dรผลerse enfeksiyon oranฤฑ azalacaktฤฑr.” diye konuลtu.
Doฤanay, “Vaka sayฤฑsฤฑ nisan ayฤฑnda havalar aรงฤฑlฤฑnca, insanlar alฤฑลveriล merkezlerinden รงฤฑkฤฑnca, evler daha รงok havalandฤฑrฤฑlฤฑnca, gรผneลin gรถrรผlmesiyle etrafฤฑn kurumasฤฑyla azalma gรถsterecektir.” ifadesini kullandฤฑ.
Doฤanay, “Haziran ayฤฑna doฤru hemen hemen normal hayata yakฤฑnlaลacaฤฤฑmฤฑzฤฑ รถngรถrรผyorum. Acaba bu Koronavirรผs da aynen grip gibi az sayฤฑda enfeksiyonla devam edecek mi diye bir dรผลรผncemizde var. Kanaatimce Kasฤฑm ayฤฑndan itibaren havalar soฤudukรงa yine Covid-19 devam edecektir, ama vaka sayฤฑsฤฑ oldukรงa azalacaktฤฑr.”







