Rฤฑza Sarraf davasฤฑnda yargฤฑlandฤฑktan sonra 32 ay hapis cezasฤฑna รงarptฤฑrฤฑlan eski Halkbank Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mehmet Hakan Atilla tahliye oluyor.
VOA Tรผrkรงeโnin Atillaโnฤฑn avukatlarฤฑndan elde ettiฤi bilgiye gรถre tahliye iลlemi 19 Temmuzโda gerรงekleลecek.
Atillaโnฤฑn avukatlarฤฑ, mรผvekkillerinin cezaevinden รงฤฑktฤฑktan sonra bir sรผre gรถรงmenlik ofisi yetkilileri tarafฤฑndan sorgulanacaฤฤฑnฤฑ belirterek, bu rutin iลlemin ardฤฑndan Atillaโnฤฑn Tรผrkiyeโye dรถneceฤini belirttiler.
Avukatlar VOA Tรผrkรงeโye yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โHakan Atilla’yla ilgili temyiz sรผrecimiz halen devam ediyor. Gerekli baลvurular ve dilekรงeler verildi. ลu anda รผst mahkemeden bize gรผn verilmesini bekliyoruz. Sรถzlรผ bir duruลma yapฤฑlacak. Daha sonrasฤฑndaysa รผst mahkemeden yazฤฑlฤฑ bir karar bekliyoruz. Tahliye gรผnรผ 19 Temmuz ama yine de bir bรผrokratik sรผreรง var. Amerikan gรถรง idaresinin bir sฤฑnฤฑr dฤฑลฤฑ iลlemi sรถz konusu. Bunun ne kadar sรผreceฤini ve hangi tarihlerde olacaฤฤฑnฤฑ bilmiyoruz ama yoฤun bir ลekilde takip edeceฤiz. Mรผvekkilimizin suรงsuz olduฤuna inanฤฑyoruz. รst mahkemenin bu yรถnde bir karar alacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruzโ dedi.
Atillaโnฤฑn Tรผrkiyeโye dรถnme koลullarฤฑnฤฑn tam olarak “bir Amerikalฤฑ’nฤฑn ailesiyle birlikte arabasฤฑna binmesi” gibi olmayacaฤฤฑnฤฑ belirten avukatlar, “Tam serbestlik kavramฤฑ tamamen Tรผrkiyeโye geldiฤinde gerรงekleลecek. Bu sฤฑnฤฑr dฤฑลฤฑ iลlemleri bizlerin hukuki olarak fazla mรผdahale edebileceฤi bir sรผreรง deฤil. Rutin bรผrokratik iลlemler. Onlar kendi bรผrokratik sistemleri iรงinde Hakan beyi Tรผrkiyeโye geri gรถndereceklerโ dedi.
New York Gรผney Bรถlgesiโnde 105 yฤฑl hapis istemiyle yargฤฑlanan Atilla, Rฤฑza Sarrafโฤฑn tanฤฑk olarak dinlenildiฤi dava sรผrecinde jรผri รผyeleri tarafฤฑndan suรงlu bulunmuลtu. Davanฤฑn hakimi Richard Berman, jรผri kararฤฑ sonrasฤฑnda gerรงekleลen karar duruลmasฤฑnda Atillaโya 32 ay hapis cezasฤฑ vermiลti. Atillaโnฤฑn avukatlarฤฑ, Bermanโฤฑn verdiฤi kararฤฑ รผst mahkemeye baลvurup temyiz etmiลti.







