Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, Ordu’daki VIP kriziyle ilgili, “Yargฤฑnฤฑn vereceฤi karar ฤฐmamoฤlu’nun รถnรผnรผ kesebilir” deฤerlendirmesinde bulundu.
Erdoฤan, “ฤฐลi Ordu Valimiz yargฤฑya gรถtรผrmesi halinde ki gรถtรผrecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargฤฑnฤฑn vereceฤi kararฤฑ ben ลu anda bilemem ama yargฤฑnฤฑn vereceฤi karar bu iลte (ฤฐmamoฤlu’nun) รถnรผnรผ kesebilir” diye konuลtu.
Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, Kral FM’le birlikte 15 ulusal ve 200 yerel bรถlgesel radyodan ortak canlฤฑ yayฤฑnlanan “Mehmet’in Gezegeni Seรงim รzel” programฤฑnda Mehmet Akbay’ฤฑn sorularฤฑnฤฑ yanฤฑtladฤฑ.
Erdoฤan’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ ลรถyle:
“Kendi sanatรงฤฑsฤฑna sahip รงฤฑkan deฤil, kendi sanatรงฤฑsฤฑnฤฑ bu รผlkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptฤฑlar ve ne oldu Ahmet, vatan topraklarฤฑnda deฤil, gurbette durdu. Baลbakanlฤฑฤฤฑm dรถneminde, o zaman Kรผltรผr Bakanlฤฑฤฤฑmฤฑz vasฤฑtasฤฑyla aslฤฑnda Ahmet Kaya’nฤฑn bir nakli mekan ile kendi topraklarฤฑmฤฑza getirilmesini de arzu ettim. Eลine de haber gรถnderdik. Bugรผn yine Ahmet Kaya ile ilgili bรถyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya’nฤฑn topraklarฤฑmฤฑza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her ลeyi yaparฤฑz. Bizim inancฤฑmฤฑzda buna ‘nakli kubur’ deriz. Yani ‘kabrin taลฤฑnmasฤฑ’ deriz. Bรถyle bir ลeye biz hazฤฑrฤฑz.
Burada iki tabir kullanacaฤฤฑm. Bunlardan biri hukukidir, diฤeri siyasidir. Siyasi olan, oylar รงalฤฑnmฤฑลtฤฑr. รalฤฑndฤฑฤฤฑ iรงin bu seรงimlerin tekrarฤฑ noktasฤฑnda AK Parti olarak Yรผksek Seรงim Kurulu’na bunu gรถtรผrmek durumunda kaldฤฑk. รรผnkรผ bu sandฤฑklarฤฑn yรผzde 10’u adil bir ลekilde sayฤฑlmฤฑล yรผzde 90′ maalesef sandฤฑk kurullarฤฑndaki yolsuzluklarla usulsรผzlรผklerle ne yazฤฑk ki bu safhaya gelmiลtir. ‘Usรผlsรผzlรผk nedir?’ noktasฤฑna gelince burada da รถzellikle sandฤฑk kurullarฤฑnda, mesela sandฤฑk tutanaklarฤฑ sandฤฑk baลฤฑna gelince kurul tarafฤฑndan imzalanmaz. Sandฤฑk kurulu รผyeleri oylarฤฑ sayar, oylarฤฑ saydฤฑktan sonra bunu imza altฤฑna alฤฑrlar. ลimdi buradan bir รงok sandฤฑkta ne yazฤฑk ki sandฤฑk kurulu รผyelerinden imzalar peลinen alฤฑnmฤฑล ama gel gรถr ki sayฤฑm meselesine gelince orada sandฤฑk kurulunun baลฤฑndaki kiลiler, bu tutanaklara istedikleri rakamlarฤฑ koymak suretiyle iลi neticeye baฤlamฤฑลlar.
ลฤฑrnak’ฤฑn, Eruh’un AK Parti’ye geรงmesi รถnemli. Bu her geรงen gรผn daha da iyi bir konuma gelecek. Terรถr oralardan silindikรงe, terรถr oralarda yok edildikรงe inanฤฑyorum ki benim Kรผrt kardeลlerim AK Parti ile geรงmiลte olduฤu gibi bรผyรผk oranda bรผtรผnleลecekler.
Kรผrt kรถkenli vatandaลlarฤฑmฤฑz bize inanmalฤฑ, รผlkemizin bรถlรผnmesini asla istemiyoruz.
(Ordu-Giresun Havalimanฤฑ’ndaki olay) ฤฐลi Ordu Valimiz yargฤฑya gรถtรผrmesi halinde ki gรถtรผrecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargฤฑnฤฑn vereceฤi kararฤฑ ben ลu anda bilemem ama yargฤฑnฤฑn vereceฤi karar bu iลte (ฤฐmamoฤlu’nun) รถnรผnรผ kesebilir.







