Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan ”AB kurumlarฤฑnฤฑ kendi hฤฑrslarฤฑ iรงin istismar edenlere boyun eฤmeyeceฤiz. AB’nin Tรผrkiye’ye olan ihtiyacฤฑ Tรผrkiye’nin AB’ye olan ihtiyacฤฑndan daha fazladฤฑr” dedi.
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn, Beลtepe’de dรผzenlenen Reform Eylem Grubu Toplantฤฑsฤฑ’nda yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamalarฤฑndan satฤฑr baลlarฤฑ ลรถyle:
”Tam 60 yฤฑldฤฑr AB’ye tam รผye olmanฤฑn mรผcadelesini veriyoruz. Maruz kaldฤฑฤฤฑmฤฑz onca รงifte standarta raฤmen asla vazgeรงmedik yolumuzdan dรถnmedik. Ne sรผreรงte karลฤฑlaลtฤฑฤฤฑmฤฑz haksฤฑzlฤฑklar ne de yฤฑldฤฑrma taktikleri tam รผye kararlฤฑlฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ etkilemedi. AB kurumlarฤฑnฤฑ kendi hฤฑrslarฤฑ iรงin istismar edenlere boyun eฤmeyeceฤiz. AB’nin Tรผrkiye’ye olan ihtiyacฤฑ Tรผrkiye’nin AB’ye olan ihtiyacฤฑndan daha fazladฤฑr. Tรผrkiye’yi Avrupa ailesinin dฤฑลฤฑna atmaya รงalฤฑลanlara inat yolumuza ฤฑsrarlฤฑ bir ลekilde devam ediyoruz. Tรผrkiye’nin tam รผye olarak yer almadฤฑฤฤฑ bir Avrupa Birliฤi’nin, ‘kurucu deฤerlerini temsil iddiasฤฑ’ havada kalmaya mahkumdur.
”AB’NฤฐN VฤฐZE SERBESTฤฐSฤฐNDE NE KADAR SAMฤฐMฤฐ OLDUฤUNU GรRECEฤฤฐZ”
Ekonomimizi gรผรงlendirmek iรงin yapฤฑsal reformlara daha fazla aฤฤฑrlฤฑk vermemiz gerekiyor. Adalet Akademisi’ni yeni yapฤฑsฤฑyla tekrar hizmete aldฤฑk. Vatandaลlarฤฑmฤฑza vize serbestisinin saฤlanmasฤฑ Gรผmrรผk Birliฤi’nin gรผncellenmesi geliyor. Vize serbestisi sรผrecinde 72 kriterden 66’sฤฑnฤฑ tamamlamฤฑล durumdayฤฑz. Kalan 6 kriterle ilgili atabileceฤimiz adฤฑmlarฤฑ en kฤฑsa zamanda atarak AB’nin vize serbestisinde ne kadar samimi olduฤunu da gรถreceฤiz. Gรผmrรผk Birliฤi’nin gรผncellenmesi birliฤin de yararฤฑnadฤฑr.”







