Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

‘DavutoฤŸlu resmen ErdoฤŸan’a rakip oldu’

YeniรงaฤŸ yazarฤฑ Orhan UฤŸuroฤŸlu, eski BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸlu'nun AK Parti'ye yรถnelttiฤŸi eleลŸtirilerle ilgili olarak "DavutoฤŸlu resmen ErdoฤŸan'a rakip oldu" dedi.
'DavutoฤŸlu resmen ErdoฤŸan'a rakip oldu' Borsatek

Orhan UฤŸuroฤŸlu, YeniรงaฤŸ’da “DavutoฤŸlu resmen ErdoฤŸan’a rakip oldu” baลŸlฤฑฤŸฤฑyla yayฤฑmlanan yazฤฑsฤฑnda eski BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸlu’nun “Partimiz dar ve รงฤฑkarcฤฑ bir gruba terk edilemez” ifadesine deฤŸindi ve “AKP eski genel baลŸkanฤฑ ve baลŸbakan Prof. Dr. Ahmet DavutoฤŸlu’nun bu cรผmlesi AKP genel baลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan’a resmen rakip olduฤŸunun ifadesidir” dedi.

UฤŸuroฤŸlu ลŸรถyle devam etti:

“16 yฤฑl sonra AKP’de ErdoฤŸan’a karลŸฤฑ ilk muhalefet hareketini DavutoฤŸlu baลŸlattฤฑ.
Ankara’daki konferansฤฑnฤฑ izledikten sonra DavutoฤŸlu’nun ลŸu yorumu sรผrekli yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑ hatฤฑrlatayฤฑm.

DavutoฤŸlu ya bir partinin baลŸฤฑna geรงecek ya da yeni parti kuracak.

Partili cumhurbaลŸkanฤฑ ile โ€˜tek adamโ€™ yaratan cumhurbaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ hรผkรผmet sistemine karลŸฤฑ olduฤŸunu DavutoฤŸlu bu aรงฤฑklamasฤฑ ile รงok net ลŸekilde ortaya koydu.

ลžu vurgular DavutoฤŸlu’nun niyetini ortaya koyuyor:

โ€˜2013 yฤฑlฤฑnda Gezi olaylarฤฑ ile baลŸlayan, 17/25 Aralฤฑk komplolarฤฑ ile devam eden, รงukur eylemleri ile tehlikeli boyutlara ulaลŸan ve nihayet 15 Temmuz hain darbe giriลŸimiโ€ฆ

Bugรผn kritik bir tarihi eลŸikte bulunuyoruzโ€ฆ AK Parti’nin 2. Genel BaลŸkanฤฑ ve รผlkemizin halk tarafฤฑndan seรงilmiลŸ son BaลŸbakanฤฑ olarak bu sorumluluk bilinci ileโ€ฆ

Partimizin ve รผlkemizin geleceฤŸi iรงin bu mesajlarฤฑn doฤŸru anlaลŸฤฑlmasฤฑ ve gereฤŸinin yapฤฑlmasฤฑ bรผyรผk bir รถnem arz etmektedir.

Milletimizin tercihlerindeki deฤŸiลŸikliklerden gerekli mesajlar รงฤฑkarฤฑlmaz, atฤฑlmasฤฑ gereken adฤฑmlar kararlฤฑlฤฑkla atฤฑlmaz ise hem AK Parti olarak bizleri hem de รผlkemizi zor bir dรถnem beklemektedir.โ€™

DeฤŸerli okurlarฤฑm รถnce ลŸu bilgiyi aktarayฤฑm.

AKP tรผzรผฤŸรผ, โ€˜Bรผyรผk Kongreyi olaฤŸan toplama yetkisi MKYK’na aittir. Merkez Karar ve Yรถnetim Kurulu; iki yฤฑldan az, รผรง yฤฑldan fazla olmamak kaydฤฑyla Bรผyรผk Kongreyi toplamak zorundadฤฑrโ€™ hรผkmรผ taลŸฤฑyor.

AKP olaฤŸan bรผyรผk kongresi 18 AฤŸustos 2018’de yapฤฑldฤฑฤŸฤฑna gรถre 2020 veya en geรง 2021 AฤŸustos ayฤฑnda toplanmasฤฑ gerekir.
ลžimdi DavutoฤŸlu’nun aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ลŸifrelerini รงรถzelim.

1- DavutoฤŸlu AKP Genel BaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ yarฤฑลŸฤฑnda ErdoฤŸan’a karลŸฤฑ aday olacak ise;

DavutoฤŸlu ve arkadaลŸlarฤฑnฤฑn AKP olaฤŸan bรผyรผk kongresinde ErdoฤŸan’a karลŸฤฑ aday olmalarฤฑ iรงin รถnlerinde uzun bir sรผre var.

Bรผyรผk kongre รถncesi belde, ilรงe ve il kongrelerinin yapฤฑlmasฤฑ zorunluluฤŸu var ki DavutoฤŸlu’nun en รถnemli ve รถncelikli hedefi bu kongrelerde belirlenecek delegelerdir.

AKP olaฤŸan kongre รถncesi delege hรขkimiyetini saฤŸlayabilmesi iรงin DavutoฤŸlu ve arkadaลŸlarฤฑ Tรผrkiye genelinde yoฤŸun bir รงaba gรถstereceklerdir.

Elbette ErdoฤŸan da bu sรผreรงte boลŸ durmayacaktฤฑr.

2- DavutoฤŸlu ve ekibinin yeni merkez parti kurmasฤฑ.

AKP bรผyรผk kongresinde ErdoฤŸan’ฤฑ genel baลŸkanlฤฑktan indirecek delege รงoฤŸunluฤŸunu DavutoฤŸlu ve ekibi saฤŸlayamazsa iลŸte o zaman 2023 hedefleri iรงin yeni merkez parti kurulacak.

Ancak, DavutoฤŸlu’nun รถncelikli hedefinin AKP Genel BaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ’nda ErdoฤŸan’a rakip olacaฤŸฤฑnฤฑ bir kez daha vurgulayayฤฑm.

ร‡รผnkรผ DavutoฤŸlu bu konuda aรงฤฑk ve net ลŸu mesajฤฑ vermiลŸtir:

โ€˜ร–zetle bugรผn partimiz her aรงฤฑdan bir yenilenme ihtiyacฤฑ iรงindedir. Seรงimsiz geรงmesi beklenen dรถrt yฤฑl bรถylesi bir yenilenme ihtiyacฤฑ iรงin gerekli zamanฤฑ saฤŸlamaktadฤฑr.

Bu dรถnemde AK Parti kรถkten bir yenilenme sรผreci yaลŸarsa kaybettiฤŸi sรถylem ve politika dinamizmini yeniden kazanabilir.

Bu bรผyรผk tarihi mirasฤฑn ve emanetin fani kiลŸiliklerimizden baฤŸฤฑmsฤฑz olarak sahipsiz kalmasฤฑ beklenemez.โ€™
DavutoฤŸlu โ€˜metal yorgunu ve kฤฑzgฤฑn demirโ€™ haline gelen AKP’yi โ€˜yenilemeye, dinamizm kazandฤฑrmaya, sahipsiz bฤฑrakmamayaโ€™ kararlฤฑ olduฤŸunu vurguluyor.

AKP 17. yฤฑlฤฑnda ilk kez parti iรงi muhalefet ile DavutoฤŸlu’nun manifestosu ile karลŸฤฑlaลŸtฤฑ.

DavutoฤŸlu AKP’lilere de ลŸu รงaฤŸrฤฑyฤฑ yaptฤฑ:

โ€˜Partimizin yรถneticilerini ve ilgili kurullarฤฑnฤฑ, partimizin vefakรขr ve fedakรขr tabanฤฑnฤฑ, kanaat รถnderlerimizi, aydฤฑnlarฤฑmฤฑzฤฑ ortak vicdanฤฑmฤฑz, ortak aklฤฑmฤฑz ve ortak irademiz temelinde ortak geleceฤŸimizi belirlemek iรงin omuz omuza vermeye davet ediyorum. Gรผn devlet aklฤฑnฤฑ, insan onuru ve millet vicdanฤฑ ile buluลŸturma gรผnรผdรผr.โ€™”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.591146.660.12%
EURO 53.072753.15280.09%
JAPON YENฤฐ 3.4613.4730.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.528257.59520.14%
STERLฤฐN 61.049462.0951-0.01%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8466.8590.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.58950.5905-3.78%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4089.351.55%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6130.131.67%
GRAM ALTIN SERBEST P.6180.082.28%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)88.742.39%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)131900.000.53%
HAS ALTIN GRAM (TL)6099.471.67%
SPOT ALTIN KG (TL)130818.001.55%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41570.000.77%
GรœMรœลž/ONS ($)59.202.21%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 60357.82 2.6257%
Ethereum 1584.00 3.3337%
Tether USDt 1.00 -0.0324%
BNB 563.16 1.3629%
Solana 72.25 4.9678%
USDC 1.00 -0.0222%
XRP 1.06 4.0625%
Dogecoin 0.08 3.0839%
Toncoin 1.57 1.2748%
Cardano 0.15 3.5122%
Shiba Inu 0.00 3.0362%
Avalanche 6.54 7.2824%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam