Ziraat Bankasฤฑ yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ Tรผrk Lirasฤฑโnda deฤerlendiren ve deฤerlendirmek isteyen mรผลteriler iรงin Tรผrk Lirasฤฑ tasarruflarฤฑnda sabit faiz oranฤฑ korumasฤฑnda yรผksek getiri saฤlayan Enflasyona Endeksli-Faiz Korumalฤฑ Mevduat Hesabฤฑโnฤฑn yanฤฑ sฤฑra, anaparasฤฑnฤฑ enflasyon karลฤฑsฤฑnda reel olarak korumak isteyen mรผลterileri iรงin de Enflasyon Korumalฤฑ (3 Aylฤฑk Dรถnem ve Yฤฑllฤฑk Getirili) Mevduat Hesabฤฑ รผrรผnlerini uygulamaya aldฤฑ.
‘TASARRUFLARIN TL ฤฐLE YAPILMASINI SAฤLAMAK ฤฐรฤฐN รRรNLERฤฐMฤฐZฤฐ GELฤฐลTฤฐRMEYฤฐ SรRDรRECEฤฤฐZ’
Ziraat Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Hรผseyin Aydฤฑn, iki yeni mevduat hesabฤฑna iliลkin ลu aรงฤฑklamayฤฑ yaptฤฑ: โBankalarฤฑn, asli gรถrevi tasarruflarฤฑn doฤru alanlara yรถnlendirilmesinin yanฤฑ sฤฑra รผlkenin tasarruf tabanฤฑnฤฑn da geliลimine katkฤฑ vermektir. Sunduฤumuz รผrรผnleri รงeลitlendirerek mรผลterilerimizin ihtiyaรงlarฤฑna รงรถzรผm saฤlamak da gรถrevlerimiz arasฤฑndadฤฑr. Biliyoruz ki birikim ve tasarruflarฤฑnฤฑ enflasyona karลฤฑ korumak iรงin dรถvizde tutan oldukรงa รถnemli sayฤฑda mรผลterimiz var. รlkemizde tasarruflarฤฑn TL ile yapฤฑlmasฤฑnฤฑ saฤlamak iรงin bundan sonra da รผrรผnlerimizi geliลtirmeyi sรผrdรผreceฤiz. Bu kapsamda mรผลterilerimizin TL mevduat birikimlerini desteklemek iรงin iki yeni รผrรผnรผmรผzรผ hayata geรงirdik. Bu รผrรผnler; โEnflasyona Endeksli-Faiz Korumalฤฑ Mevduat Hesabฤฑ ve Enflasyon Korumalฤฑ (3 Aylฤฑk Dรถnem ve Yฤฑllฤฑk Getiri รdemeli) Mevduat Hesabฤฑโ dฤฑr.
Enflasyona Endeksli-Faiz Korumalฤฑ Vadeli Mevduat Hesabฤฑ;
-Aรงฤฑlฤฑลฤฑnda sabit getirili vadeli mevduat faiz oranฤฑ taahhรผt ediliyor. Vade sonunda taahhรผt edilen faiz oranฤฑ, yฤฑllฤฑk enflasyona eklenecek ilave oranla oluลan (Yฤฑllฤฑk TรFE artฤฑ ilave oran) yeni faiz oranฤฑ ile karลฤฑlaลtฤฑrฤฑlฤฑyor. ฤฐki oran arasฤฑnda yรผksek olan faiz oranฤฑndan hesaba faiz iลletiliyor. Bรถylelikle mรผลterilere Tรผrk Lirasฤฑ yatฤฑrฤฑmlarฤฑnda garantili yรผksek getiri saฤlama ve enflasyondan etkilenmeme imkanฤฑ sunuluyor.
-Vade sรผresi iรงerisinde hesaptan para รงekilmesi durumunda vade bozulmuyor, vade sonunda hesapta kalan tutar รผzerinden faiz iลlemeye devam ediyor.
-Yeni vadeli mevduat รผrรผnรผnรผn vadesi 92-370 gรผn aralฤฑฤฤฑnda belirlenebiliyor.
Enflasyon Korumalฤฑ Mevduat Hesabฤฑ ile;
-Mรผลterilerimize gerรงekleลen yฤฑllฤฑk enflasyon oranฤฑna eklenecek bir getiri ile toplamda enflasyonun รผzerinde bir getiri imkanฤฑ saฤlฤฑyoruz.
-366-370 gรผn vade ile aรงฤฑlabilecek bu hesapta 3 ayda bir gelir รถdemesi seรงeneฤi de sunuyoruz.
Enflasyon Korumalฤฑ (3 Aylฤฑk Dรถnem ve Yฤฑllฤฑk Getiri รdemeli) Mevduat Hesabฤฑ, anaparasฤฑnฤฑ enflasyon karลฤฑsฤฑnda reel olarak korumak isteyen ve faizli bankacฤฑlฤฑk รผrรผnlerine karลฤฑ hassasiyeti olan mรผลterilerimizin de birikimlerini deฤerlendirebileceฤi bir รผrรผn.โ
‘ENFLASYONUN รZERฤฐNDE GETฤฐRฤฐ SUNUYORUZ’
Sektรถrdeki diฤer bankalarฤฑn da Tรผrk Lirasฤฑ mevduatฤฑ destekleyen, her kesimden vatandaลฤฑmฤฑzฤฑn tercihlerine uygun alternatifler sunan benzer nitelikteki รผrรผnler ile yatฤฑrฤฑm ve getiri รงeลitliliฤi saฤlayacaklarฤฑna inandฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Aydฤฑn, โUygulamaya aldฤฑฤฤฑmฤฑz รผrรผnler ile Tรผrk Lirasฤฑ birikim yapan mรผลterilerimize, birikimleri iรงin enflasyonun รผzerinde bir getiri elde imkanฤฑ sunuyoruz. Milli paramฤฑza gรผvenerek รผlkemiz ekonomisinin gรผรงlenmesine de katkฤฑ saฤlฤฑyoruzโ diyerek sรถzlerini tamamladฤฑ.







