Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu, “Bazฤฑ bankalarฤฑn mรผลterilerin dรถviz piyasalarฤฑna iliลkin yanฤฑltฤฑcฤฑ ve manipรผlatif ลekilde dรถviz alฤฑmฤฑna yรถnlendirdiklerine dair ลikayetler รผzerine inceleme ve soruลturma baลlatฤฑldฤฑ. ฤฐlgililer hakkฤฑnda gerekli idari ve hukuki sรผreรงler yรผrรผtรผlecek” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
BDDK aรงฤฑklamasฤฑnda “JP Morgan tarafฤฑndan yayฤฑmlanan raporun รผlkemiz bankalarฤฑnฤฑn itibar kaybฤฑna yol aรงtฤฑฤฤฑ ลikayetleri รผzerine soruลturma baลlatฤฑldฤฑ” dendi.
Aรงฤฑklamada, ลu ifadelere yer verildi:
“Son dรถnemde bazฤฑ bankalarฤฑn mรผลterilerini dรถviz piyasalarฤฑna iliลkin olarak yanฤฑltฤฑcฤฑ ve manipรผlatif bir ลekilde dรถviz alฤฑmฤฑna yรถnlendirdiklerine dair kurumumuza yoฤun ลikayetler ulaลmฤฑลtฤฑr. Konu hakkฤฑnda kurumumuzca inceleme ve soruลturma baลlatฤฑlmฤฑล olup ilgililer hakkฤฑnda gerekli idari ve hukuki sรผreรงler yรผrรผtรผlecektir. ฤฐletilecek tรผm bilgi ve ลikayetler kurumumuzca yakฤฑndan takip edilip deฤerlendirilecektir.” “JP Morgan da inceleniyor”
Kurumdan yapฤฑlan diฤer aรงฤฑklama ise JP Morgan hakkฤฑnda da inceleme baลlatฤฑldฤฑฤฤฑ belirtildi. Aรงฤฑklamada, ลunlar kaydedildi:
“22 Mart 2019 tarihinde JP Morgan tarafฤฑndan yayฤฑmlanan raporun yanฤฑltฤฑcฤฑ ve manipรผlatif iรงeriฤi sebebiyle finansal piyasalarda oynaklฤฑฤa ve รถzellikle รผlkemiz bankalarฤฑnฤฑn itibar ve deฤer kaybฤฑna yol aรงtฤฑฤฤฑ hususunda kurumumuza iletilen yoฤun ลikayetler kapsamฤฑnda adฤฑ geรงen kurum hakkฤฑnda inceleme baลlatฤฑlmฤฑล olup, gerekli idari ve hukuki sรผreรง yรผrรผtรผlecektir.”







