Adana merkezli 7 ilde, telefonla iletiลime geรงtikleri devlet memurlarฤฑnฤฑ, dolandฤฑrdฤฑklarฤฑ รถne sรผrรผlen ลebekeye yรถnelik dรผzenlenen operasyonda 38 kiลi gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ. ลรผphelilerin, aynฤฑ aracฤฑ 85 kiลiye sattฤฑฤฤฑ ve 550 bin liralฤฑk vurgun yaptฤฑฤฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ.
Adana Emniyet Mรผdรผrlรผฤรผ Asayiล ลube Mรผdรผrlรผฤรผ’ne baฤlฤฑ Yankesicilik ve Dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk Bรผro Amirliฤi ekipleri, kendilerini ‘ฤฐcra Mรผdรผrlรผฤรผ’ รงalฤฑลanฤฑ olarak tanฤฑtan ลebekenin, ‘ฤฐcralฤฑk otomobilleri piyasa deฤerinin altฤฑnda satฤฑyoruz’ diyerek baลta devlet memurlarฤฑ olmak รผzere vatandaลlarฤฑ dolandฤฑrdฤฑฤฤฑ ihbarฤฑnฤฑ aldฤฑ.
Adana Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ’nฤฑn talimatฤฑyla Adana, ฤฐzmir, Bursa, Antalya, Giresun, Hatay ve Malatya’da 500 polisle รถnceden belirlenen adreslere eล zamanlฤฑ baskฤฑn yapฤฑldฤฑ. ‘Son Haciz’ adฤฑ verilen operasyonda ลebekenin ฤฐzmir’de yaลayan lideri 47 yaลฤฑndaki Ali ร.’nin de aralarฤฑnda bulunduฤu 38 kiลi gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.
METEOROLOJฤฐ MรDรRLERฤฐNฤฐ DE DOLANDIRMIลLAR
Polis, operasyonla ลebekenin, dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk yรถntemi de ortaya รงฤฑkarฤฑldฤฑ. Kamu hastaneleri, askeri birlikler, polis merkezleri ve devlet kurumlarฤฑnฤฑ arayan ลebeke รผyelerinin, ‘Biz icra mรผdรผrlรผฤรผnden arฤฑyoruz. Elimizde รงok temiz bir araรง var. Hakime hanฤฑm bu aracฤฑ gece gรผndรผz รผlkesi iรงin fedakarca รงalฤฑลan devlet memurlarฤฑmฤฑzdan birinin almasฤฑnฤฑ istedi. ฤฐlgilenirseniz bu aracฤฑ bedelinin รงok altฤฑnda size verelim’ diye teklifte bulunduฤu belirlendi.
Bu yolla ลebekenin tuzaklarฤฑna dรผลรผrdรผฤรผ memurlardan, aracฤฑn ‘ihale bedelinin bir kฤฑsmฤฑ’ adฤฑ altฤฑnda 10 ila 15 bin lira arasฤฑnda deฤiลen bir miktar parayฤฑ verdikleri hesaba yatฤฑrmalarฤฑnฤฑ istediฤi saptandฤฑ. Ayrฤฑca ลรผphelilerin รถzelliฤini ezbere bildikleri aynฤฑ otomobili 85 kiลiye sattฤฑฤฤฑ ve 550 bin lira vurgun yaptฤฑklarฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ. Maฤdurlar arasฤฑnda 2 Meteoroloji Bรถlge Mรผdรผrรผ, hemลire, doktor, subay, astsubay ve รถฤretmenler olduฤu da tespit edildi.
Emniyetteki ifadesi alฤฑnan 38 ลรผpheliden 10’u ifadesi alฤฑndฤฑktan sonra savcฤฑlฤฑk talimatฤฑyla serbest bฤฑrakฤฑldฤฑ. 28 kiลinin ise sorgusunun sรผrdรผฤรผ belirtildi.







