PฤฐAR Araลtฤฑrma Danฤฑลmanlฤฑk, 6-18 Mart tarihleri arasฤฑnda yaptฤฑklarฤฑ anketin sonuรงlarฤฑnฤฑ kamuoyu ile paylaลtฤฑ. 5 bin 620 seรงmenle yรผz yรผze gรถrรผลerek yapฤฑlan ankete gรถre, “Bu pazar cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ seรงimi olsa oyumu Erdoฤan’a veririm” diyenlerin oranฤฑ yรผzde 30.
Araลtฤฑrmaya gรถre, 1 Kasฤฑmโda AKPโye oy verenlerin yรผzde 63โรผ Recep Tayyip Erdoฤanโa oy vereceฤini belirtirken, her 5 MHP seรงmeninden yalnฤฑzca 1โi Erdoฤanโa oy vereceฤini sรถylรผyor.
MHP’li seรงmenlerin yarฤฑsฤฑ, cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ seรงimlerinin ilk turunda ฤฐyi Parti Genel Baลkanฤฑ Meral Akลener’e oyunu vereceฤini belirtiyor.
Ankete gรถre, AKP ve MHP oy toplamฤฑ 45,4 iken ittifaka oy vereceklerin oranฤฑ 43-44 civarฤฑnda gรถrรผlรผyor.

2019’da yapฤฑlacak seรงimlerin ikinci turuna Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan ve CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’nun kalma ihtimali de katฤฑlฤฑmcฤฑlara soruldu. Erdoฤan’a oy vereceฤini sรถyleyenlerin oranฤฑ yรผzde 43.9, “Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’na oy veririm” diyenlerin oranฤฑ ise yรผzde 40.5 olarak belirlendi. Erdoฤan’ฤฑn Akลener’le son tura kalmasฤฑ olasฤฑlฤฑฤฤฑnda ise katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑn yรผzde 41.9’u Erdoฤan’ฤฑ destekleyeceฤini, yรผzde 41.1’i ise Akลener’e oyunu vereceฤini sรถyledi.








