Fitch yรถneticisi Dmitri Marniรงenko; ABD yรถnetiminin, รin ile bรผyรผk รงaplฤฑ iล yapan ABD ลirketlerinin รงฤฑkarlarฤฑnฤฑ korumak iรงin Rusyaโya yeni yaptฤฑrฤฑmlar uygulamฤฑล olabileceฤini ileri sรผrdรผ
โWashingtonโฤฑn Rusyaโya karลฤฑ uyguladฤฑฤฤฑ yaptฤฑrฤฑmlar en fazla รinโin iลine geliyor. ABDโde bu konuda lobi faaliyeti yapฤฑlmฤฑล olabilirโ Bu yorum uluslararasฤฑ kredi derecelendime ลirketi Fitchโe ait.
Nezavisimaya Gazetaโnฤฑn haberine gรถre, Fitch yรถneticisi Dmitri Marniรงenko, Reuters ajansฤฑna yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirmede, โABDโnin yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ sonrasฤฑ รin, Rusyaโya krediler veya Rusyaโdaki stratejik projelerle ilgili yatฤฑrฤฑmlar konusunda kendi ลartlarฤฑnฤฑ dayatabilirโ dedi.
ABD yรถnetiminin, รin ile bรผyรผk รงaplฤฑ iล yapan ABD ลirketlerinin รงฤฑkarlarฤฑnฤฑ korumak iรงin Rusyaโya yeni yaptฤฑrฤฑmlar uygulamฤฑล olabileceฤi รถne sรผren Marniรงenko, Rus ลirketlerinin Batฤฑ bankalarฤฑndan uzun vadeli ucuz kredilere eriลiminin engellenmesi nedeniyle, รinlilerin kendileri iรงin uygun olan ลartlarda petrol ve doฤalgaz projelerine girebileceฤine iลaret etti.
Fitch yetkilisi, yaptฤฑrฤฑmlar nedeniyle รinโin, Rusya ile ortak olacaฤฤฑ bรผyรผk projelerde de elininin ciddi anlamda gรผรงlendiฤinin altฤฑnฤฑ รงizdi.







