İngiliz iş dünyasına göre Londra’nın dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olma pozisyonu için en büyük tehdit, Brexit sonrasında İngiltere’nin AB ile ticari ilişkilerinin nasıl olacağına dair belirsizlik.
İngiltere Sanayi Konfederasyonu (CBI) ve PwC tarafından çeyrek dönemlerle yapılan anketin Aralık ayı sonuçlarına göre, finansal hizmetler sektöründe güven Aralık’ta sona eren 3 ayda da geriledi. Güven son 3 çeyrektir düşüş gösteriyor.
Anket, şirketlerin İngiltere’nin AB ile gelecekteki ticari ilişkileri konusunda mümkün olduğu kadar çok netlik istediklerini ortaya koydu.
CBI Bay Ekonomisti Rain NewtonSmith yaptığı açıklamada, “Güveni bir miktar yeniden tesis etmek için, finansal hizmetler şirketlerinin İngiltere’nin Brexit müzakerelerinde neyi amaçladığı, başarı olasılığı ve başarısızlığın sonuçlarının ne olacağı konularında mümkün olduğu kadar daha çok netlik elde etmeleri gerekiyor” diye konuştu.







