ฤฐstanbul Taksiciler Esnaf Odasฤฑ ( ฤฐTEO) Baลkanฤฑ Yahya Uฤur, 2017 yฤฑlฤฑnda Uber sistemiyle yolcu taลฤฑyan bin 961 sรผrรผcรผye 2 bin 628’er TL, bin 980 Uber mรผลterisine ise 292โลer lira ceza yazฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Uฤur, yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, telefonla araรง รงaฤฤฑrma sistemi Uber’in tamamen yasa dฤฑลฤฑ olduฤunu vurguladฤฑ.
Uber’in, maliye ve emniyet birimleriyle yaptฤฑklarฤฑ รงalฤฑลmalar sonucunda Tรผrkiye’de geliลmesini aฤฤฑr olarak ilerleten bir sistem olduฤunu ifade eden Uฤur, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Telefon ile araรง รงaฤฤฑrma sistemi olan Uber tamamen yasa dฤฑลฤฑ. Bu sebeple hem ลofรถrรผne hem de yolcusuna ceza yazฤฑlฤฑyor. Korsan taลฤฑmacฤฑlฤฑk sistemi olan Uberโin araรง ลofรถrรผne ilk yakalamada 2 bin 628 lira, ikinci yakalamada ise 4 bin 380 lira ceza yazฤฑlฤฑyor. 2017 yฤฑlฤฑnda bin 961 ลofรถre yasa dฤฑลฤฑ taลฤฑmacฤฑlฤฑk sebebi ile ceza uygulandฤฑ. Bin 980 Uber mรผลterisine de 292’ลer lira ceza yazฤฑldฤฑ. Uber, sadece avukat desteฤi veriyor. Dava kaybedildiฤinde ลofรถr yรผklรผ bir ceza borcuyla baล baลa kalฤฑyor. Yolcunun cezasฤฑ zaten yolcunun รผzerine kalฤฑyor ve birkaรง yฤฑl sonra katlamalฤฑ olarak karลฤฑsฤฑna รงฤฑkฤฑyor. Mรผลterilerin ve ลofรถrlerin yasal taลฤฑma sistemlerini tercih etmesi hem vergilendirme aรงฤฑsฤฑndan hem de gรผvenlik aรงฤฑsฤฑndan รถnemli.”







