Bank of America Merrill Lynch (BofAML) emtia araลtฤฑrma birimi kรผresel yรถneticisi Francisco Blanch’e gรถre altฤฑn, gelecek yฤฑlฤฑn erken dรถnemlerinde dรถrt yฤฑlฤฑn zirvesi olan 1,400 dolara tฤฑrmanmaya hazฤฑrlanฤฑyor.
Pazartesi gรผnรผ gerรงekleลtirilen mรผlakatta altฤฑnฤฑn ABD’deki uzun vadeli dรผลรผk faizlerden ve Baลkan Donald Trump’ฤฑn ekonomik reformlarฤฑ gerรงekleลtirme konusunda aลama kaydetmemiล olmasฤฑndan desteklendiฤini belirten Blanch’a gรถre Fed’in beklenildiฤi kadar hฤฑzlฤฑ sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmamasฤฑ ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (AMB) tahvil alฤฑmlarฤฑnฤฑ azaltmaya hazฤฑrlanฤฑyor olmasฤฑ euroyu destekliyor. Dรผลรผk ABD faizleriyle birlikte deฤerlendirildiฤinde bu durum, altฤฑn iรงin olumlu.
Deฤerli metal bu yฤฑl dolarฤฑn zayฤฑflamasฤฑyla birlikte yรผzde 12 yรผkseldi. Trump yรถnetimindeki รงalkantฤฑ reformlara yรถnelik iyimserliฤini azalttฤฑ. Kuzey Kore ile yรผkselen tansiyon endiลeleri artฤฑrdฤฑ. Para yรถneticileri altฤฑnda net uzun pozisyonlarฤฑnฤฑ Ekim ayฤฑndan beri en yรผksek seviyeye taลฤฑdฤฑ.







