Rus devlet savunma sanayi ลirketi Rostecโin Uluslarasฤฑ ฤฐลbirliฤi ve Bรถlgesel Politikalar Direktรถrรผ Viktor Kladov, Tรผrk sanayisinin รถnemli seviyede teknolojik kapasiteye sahip olduฤunu belirterek, “Savunma sanayisi konusunda Tรผrkiye ile teknik iล birliฤinin geliลtirilmesine olumlu bakฤฑyoruz.” dedi.
Viktor Kladov, Rusya ve Tรผrkiye arasฤฑnda son dรถnemde ivme kazanan sanayi ve teknik alandaki iล birliฤine yรถnelik AA muhabirine deฤerlendirmelerde bulundu.
Tรผrkiye pazarฤฑnฤฑn Rusya aรงฤฑsฤฑndan son derece รผmit verici olduฤunu ifade eden Kladov, Tรผrk sanayisinin de รถnemli seviyede teknolojik kapasiteye sahip olduฤunu vurguladฤฑ.
Tรผrkiyeโnin, Rusyaโdan sadece hazฤฑr รผrรผnler almak istemediฤini belirten Kladov, “Tรผrkiye, aynฤฑ zamanda savunma sanayisi konusundaki teknik iล birliฤini de geliลtirmek istiyor. Biz de bu konuda Tรผrkiye ile teknik iล birliฤinin geliลtirilmesine olumlu bakฤฑyoruz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Kladov, Rusyaโnฤฑn geรงmiลte Tรผrkiyeโye zฤฑrhlฤฑ araรงlar da tedarik ettiฤini hatฤฑrlatarak, birlikte zฤฑrhlฤฑ araรง รผretimi konusunda gรถrรผลmeleri olduฤunu, tekrar bu projeye de dรถnebileceklerini sรถyledi.
Rusyaโnฤฑn, Tรผrkiye gibi NATO รผyesi olan Yunanistan ve Bulgaristan gibi รผlkelerle de savunma sanayi konusunda istiลareler yรผrรผttรผฤรผnรผ ifade eden Kladov, “NATOโnun, birlik dฤฑลฤฑndan askeri รผrรผn alฤฑnmamasฤฑnฤฑ tavsiye ettiฤini biliyoruz. Ancak bu, รผlkelerin baฤฤฑmsฤฑz bir ลekilde kendi verecekleri karardฤฑr.” dedi.
Sanayide Tรผrk Akฤฑm ilgisi
Rusya Birleลik Motor ลirketi Enerji Departmanฤฑ Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Sergey Mihaylov da Tรผrk Akฤฑm doฤal gaz boru hattฤฑ projesinin devreye girmesiyle รถzellikle BOTAล ile iล birliklerini arttฤฑrmak istediklerini sรถyledi.
Mihaylov, BOTAล ve Rus gazฤฑyla iliลkili diฤer bรผyรผk doฤal gaz ลirketlerini รถnemli ortaklar olarak gรถrdรผklerini ifade ederek, “รzellikle Tรผrk Akฤฑm projesinde, doฤal gaz pompa ekipmanlarฤฑ ve teknik motorlar tedarik etmek istiyoruz. Bu konuda Tรผrk ลirketler ile de motor ve ekipmanlarฤฑn hizmeti ve bakฤฑmฤฑ konusunda iล birliฤi yapmak arzusundayฤฑz.” diye konuลtu.
“Rusya olarak birรงok alanda iล birliฤine hazฤฑrฤฑz”
UralVagonZavod ลirketinin Genel Mรผdรผrรผ Aleksandr Potapov ise Tรผrkiye’nin รงok รถnemli bir tarihe sahip olduฤunu, Rusya iรงin bu pazarฤฑn bรผyรผk รถnem taลฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
Potapov, Tรผrkiye’de รถzellikle yol, demir yolu ve altyapฤฑ projeleriyle ilgilendiklerini belirterek, “Tรผrkiye hazฤฑrsa, biz Rusya olarak birรงok alanda iล birliฤine hazฤฑrฤฑz.” dedi.







