Euro, yฤฑlฤฑn baลฤฑnda pek az tahmin edilen yรผkseliลini sรผrdรผrรผyor ve ลimdi analistler bu รงeyrekte รถnemli piyasa paralarฤฑ arasฤฑnda en iyi performans gรถsteren parayฤฑ neyin yavaลlatacaฤฤฑnฤฑ deฤerlendiriyorlar.
JPMorgan’dan RBC’ye kadar uzmanlar, siyasi risklerin azalmasฤฑ ve para politikasฤฑnฤฑn belirginlik kazanmasฤฑyla birlikte euronun sรผrdรผrรผlebilir bir yรผkseliล gerรงekleลtirmesi รถncesinde birkaรง direnรง seviyesi bulunuyor. ABD seรงim sonrasฤฑ zirvesi 1.13 seviyesinin bu ay beล sonuรงsuz denemesinin ardฤฑndan dรผลmesiyle, euroda dรผลรผล bekleyenlerin son savunma hattฤฑ 1.1428 (Brexit oylamasฤฑnฤฑn gerรงekleลtirildiฤi 24 Haziran 2016’da gรถrรผldรผ), ve 1.17 (Aฤustos 2015’te gรถrรผldรผ) seviyelerini iรงeriyor.
JPMorgan teknik analisti Niall O’Connor, โKasฤฑm zirvesi gerรงekten รถnemliydi ve bunu aลtฤฑk. 1.16 โ 1.17 bรถlgesine girersek รงok fazla bir direnรง kalmaz.โ dedi.
Euro, Avrupa Merkez Bankasฤฑ (AMB) Baลkanฤฑ Mario Draghi’nin konuลmasฤฑnda deflasyon riskine olan vurgusunu azaltmasฤฑ ve ลahin bir tavฤฑr takฤฑnarak teลvikleri azaltmak iรงin zemin hazฤฑrlamasฤฑnฤฑn etkisiyle, Salฤฑ gรผnkรผ iลlemlerde yรผzde 1.49 yรผkselerek 1.1349 ile Aฤustos 2016’dan beri gรถrรผlen en yรผksek seviyesine tฤฑrmandฤฑ.
Euro/Dolar paritesi TSฤฐ 09:17’de yรผzde 0.33 artฤฑda 1.1379 ile 1 yฤฑlฤฑn zirvesine tฤฑrmandฤฑ.







