Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm’dan bankalara aรงฤฑk uyarฤฑ

BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, bankalara seslenerekย "Tren kalkฤฑyor hareketten รถnce son รงaฤŸrฤฑyฤฑ yapฤฑyorum; ya adam gibi makul bir faiz oranฤฑnฤฑ benimsersiniz, yahut biz bunun tedbirini alฤฑrฤฑz" diye konuลŸtu
BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm'dan bankalara aรงฤฑk uyarฤฑ Borsatek

BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, bankalara seslenerek “Tren kalkฤฑyor hareketten รถnce son รงaฤŸrฤฑyฤฑ yapฤฑyorum; ya adam gibi makul bir faiz oranฤฑnฤฑ benimsersiniz, yahut biz bunun tedbirini alฤฑrฤฑz” diye konuลŸtu

BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, ฤฐstanbul’da ฤฐstanbul Sanayi Odasฤฑ (ฤฐSO)’nฤฑn hizmet binasฤฑ aรงฤฑlฤฑลŸฤฑnda konuลŸtu. BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm, bankacฤฑlara seslenerek “Makul bir faiz oranฤฑ benimsemezseniz tedbirini alฤฑrฤฑz” dedi.

BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm’ฤฑn konuลŸmasฤฑndan รถne รงฤฑkanlar ลŸรถyle;

“Tรผrkiye’nin sanayi รผretiminin yรผzde 34’รผnรผ oluลŸturan ฤฐstanbul Sanayi Odasฤฑ’nฤฑn Meclis toplantฤฑsฤฑnฤฑn hayฤฑrlฤฑ sonuรงlar olmasฤฑnฤฑ niyaz ediyorum. SanayileลŸmek milli bir davadฤฑr. Para kazanmak iรงin tercih edilecek en รถncelikli iลŸ deฤŸildir. En zor yollarฤฑndan biri sanayici olmaktฤฑr. Bunu kendi รถlรงรผsรผnde denemiลŸ, sanayicilik yapmฤฑลŸ bir kardeลŸiniz olarak sรถylรผyorum. Bir imalat yaptฤฑnฤฑz onun iรงin binbir zahmete katlanฤฑrsฤฑnฤฑz ama iลŸin sonunda bรผtรผn yorgunluฤŸunuz gider ne para kazandฤฑฤŸฤฑnฤฑzฤฑ ne kaybettiฤŸinizi dรผลŸรผnรผrsรผnรผz. Memlekete iz bฤฑrakan bir iลŸ. Sanayiciler olarak รผlkemizin medarฤฑ iftiharฤฑsฤฑnฤฑz. Tรผkiye dรผnyada sayฤฑlฤฑ รผlkeler arasฤฑnda yer alฤฑyorsa sizin yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑzฤฑn รงok รถnemli bir katkฤฑsฤฑ var.”

“MAKUL BฤฐR FAฤฐZ ORANI BENฤฐMSEMEZSENฤฐZ TEDBฤฐRฤฐNฤฐ ALIRIZ”

“15 Temmuz alรงak darbe giriลŸiminden sonra รงok aceleci davrandฤฑlar Tรผrkiye’ye bir darbe de bu derecelendirme kuruluลŸlarฤฑ vurdu. Biz milletimize gรผvendik. Her tรผrlรผ olumsuzluฤŸa raฤŸmen tedbirleri aldฤฑk. Dรผnyada ร‡in ve Hindistan’dan sonra รผรงรผncรผ sฤฑraya yerleลŸtik. Anayasa deฤŸiลŸikliฤŸi referandumunda sรผrekli bir ลŸey diyordum; Bu yaz Tรผrkiye ekonomisi รงok daha gรผzel olacak. Bunlarฤฑ sรถylerken tabi dudak bรผkรผyordu birรงok insan. Biz bir yandan halk oylamasฤฑ iรงin kampanya yaparken bir yandan Parlamento’yu boลŸ tutmadฤฑk.”

“Tren kalkฤฑyor hareketten รถnce son รงaฤŸrฤฑyฤฑ yapฤฑyorum; ya adam gibi makul bir faiz oranฤฑnฤฑ benimsersiniz, yahut biz bunun tedbirini alฤฑrฤฑz. Bunu tehdit olarak algฤฑlamayฤฑn elimizde araรงlarฤฑmฤฑz var. Ellerinden para alacak deฤŸiliz. Aracฤฑmฤฑz olduklarฤฑnฤฑ bilsinler. ฤฐstiyoruz ki doฤŸal seyrinde devam etsin. Bankalar รงaresiziz diye dรผลŸรผnmesin. Elimizde araรงlar var o araรงlarฤฑ kullanmaktan รงekinmeyiz. Ama istiyoruz ki bu tatlฤฑlฤฑkla olsun. Bu hรผkรผmet o kadar yรผkรผnรผzรผ aldฤฑ. Sizi rahatlattฤฑ. E ลŸimdi biz de bir tabir var. ‘El eli yฤฑkar el de dรถner yรผzรผ yฤฑkar’ ลŸimdi yรผz yฤฑkama zamanฤฑ. ร‡ok da zamanฤฑmฤฑz yok. ร‡รผnkรผ hepimiz aynฤฑ gemideyiz. Bankalar mevduat toplama yarฤฑลŸฤฑna girmesin.”

“DARBE TEลžEBBรœSรœ ฤฐLE KARลžILAลžTIK BรœYรœMEYE DEVAM ETTฤฐK”

“Bizim yapmamฤฑzฤฑ gereken sรผrdรผrรผlebilir kalkฤฑnmayฤฑ garanti altฤฑna almak. Yatฤฑrฤฑmlarฤฑn kapsayฤฑcฤฑ olmasฤฑ gerek. Kalkฤฑnmanฤฑn kapsayฤฑcฤฑ olmasฤฑ lazฤฑm. Bunlarฤฑ yapacak imkanฤฑmฤฑz var. ฤฐstikrar ve gรผven bu iลŸin sihirli kelimelerdir. Tรผrkiye’de bu var mฤฑ, var. Var olduฤŸu iรงin etrafฤฑmฤฑz ateลŸ รงemberi olduฤŸu halde bรผyรผmeye devam etti. Darbe teลŸebbรผsรผ ile karลŸฤฑlaลŸtฤฑk ama bรผyรผmeye devam ettik. Bir tek istisnasฤฑ 2009’dur malum dรผnya krizinin dibe vurduฤŸu bir sรผreรงtir. Bunlarฤฑn hepsi geride kaldฤฑ.”

“Bundan sonra bรผyรผme daha da artacak. YurtdฤฑลŸฤฑ yerleลŸiklerin รผlkeye getirdiฤŸi kaynak 4 buรงuk milyar dolar. Geรงen yฤฑl 3.2 milyar. Bu ne oluyor gรผven var. Yani รผlkeye yatฤฑrฤฑm. ลžu ana kadar gelen mรผracaatlar 100 milyarฤฑ buldu. Mรผracaat sayฤฑsฤฑ 3 bini geรงti. ร‡alฤฑลŸtฤฑrmayฤฑ taahhรผt ettikleri sayฤฑ 450 bin. Artฤฑk daha orada terรถrรผn borusu รถtmez. Maalesef zamanฤฑmฤฑzฤฑ ve enerjimizi lรผzumsuz iลŸlerle azaltฤฑyoruz. Tรผrkiye bunu hak etmiyor. Millet daha gรผzel ลŸeyler duymak istiyor. Sรผrekli gerginlik, sรผrekli sorun. Kendimize haksฤฑzlฤฑk ediyoruz. Millet bunu hak etmiyor. Halbuki her ลŸey var. Siyasi irade dersen var, istikrar dersen var.”

180 GรœNLรœK EYLEM PLANI

“180 gรผnlรผk bir eylem planฤฑ yaptฤฑk. Bunu bayramdan sonra ele alacaฤŸฤฑz ve kamuoyuna ilan edeceฤŸiz. Bรผrokrasinin azaltฤฑlmasฤฑ, iลŸ sรผreรงlerinin hฤฑzlandฤฑrฤฑlmasฤฑ, รถnceliklerin yeniden tanฤฑmlanmasฤฑ, devlet mekanizmasฤฑnฤฑn daha hฤฑzlฤฑ รงalฤฑลŸmasฤฑnฤฑ saฤŸlayacak tedbirler var. Bรผtรผn toplum kesimlerinin beklentilerini karลŸฤฑlayacak tedbirler var. Bazฤฑlarฤฑnฤฑn hoลŸuna gitmeyebilir. Ama รถnce iฤŸneyi kendimize batฤฑracaฤŸฤฑz sonra vatandaลŸtan isteyeceฤŸiz. KDV konusu yeni baลŸtan รงalฤฑลŸฤฑldฤฑ. Burada รงeliลŸkiler var. Bu kayฤฑt dฤฑลŸฤฑlฤฑฤŸa neden oluyor. Bunlarda maalesef sฤฑkฤฑntฤฑlar yaลŸanฤฑyor. Kamu alฤฑmlarฤฑnda mutlaka yerlileลŸtirme ve millileลŸtirme ile yapฤฑlacak.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.8746.87960.1%
EURO 53.730853.74290.41%
JAPON YENฤฐ 3.4513.459-0.49%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.065358.09110.29%
STERLฤฐN 62.956262.96750.4%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89576.89790.27%
RUS RUBLESฤฐ 0.61510.61580.43%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62699.16 1.1146%
Ethereum 1740.25 0.0462%
Tether USDt 1.00 0.0105%
BNB 568.58 0.6714%
Solana 77.63 0.595%
USDC 1.00 0.0066%
XRP 1.09 1.0611%
Dogecoin 0.07 -0.0441%
Toncoin 1.59 -0.3923%
Cardano 0.17 0.4564%
Shiba Inu 0.00 1.0877%
Avalanche 6.72 4.475%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam