Mersin Bรผyรผkลehir Belediyesiโnin kadrolu 2 bin 800 personelinin รถzlรผk dosyasฤฑ bilgileri, telefon dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑ sistemi ile baลkalarฤฑ tarafฤฑndan ‘ByLock araลtฤฑrmasฤฑ’ bahanesiyle ele geรงirildi.
ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ ve Eฤitim Daire Baลkanฤฑ Ayhan Eker’i, 7 Mart’ta cep telefonundan arayan ve adฤฑnฤฑn Mustafa olduฤunu sรถyleyen kiลi, FETร mensuplarฤฑnฤฑn haberleลme aฤฤฑ olarak kullandฤฑฤฤฑ ByLock araลtฤฑrmasฤฑ iรงin, personelin tamamฤฑnฤฑn TC kimlik ve cep telefonu numarasฤฑnฤฑ iรงerir listenin gรผncellenerek acilen verilmesini istedi.
Daire Baลkanฤฑ Eker hiรงbir araลtฤฑrma yapmadan ve resmi bir yazฤฑ da istemeden kadrolu 2 bin 800 memur ve iลรงinin bilgilerini cep telefonu ile WhatsApp รผzerinden ilgili kiลiye geรงti. Arkasฤฑndan emniyet bรผnyesinde yaptฤฑrdฤฑฤฤฑ araลtฤฑrmada ise bu isteฤin herhangi bir bir resmi makamdan yapฤฑlmadฤฑฤฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ. Telefon kaydฤฑnฤฑn ลanlฤฑurfa’nฤฑn Suruรง ilรงesinde รงฤฑktฤฑฤฤฑ ve sahte belgelerle edinildiฤi anlaลฤฑldฤฑ.
Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Burhanettin Kocamaz, personel bilgilerinin ele geรงirilmesiyle ilgili Mersin Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ’na suรง duyurusunda bulunulduฤunu, Teftiล Kurulu Baลkanlฤฑฤฤฑ’nca da aรงฤฑlan idari soruลturmanฤฑn devam ettiฤini sรถyledi.







