ฤฐstanbul ลehir Hatlarฤฑ bรผnyesinde 35 yฤฑl boyunca ฤฐstanbullularฤฑ iki yaka arasฤฑnda taลฤฑyan “ลehit Caner Gรถnyeli” isimli yolcu vapuru, sahibinden.com’da 1 milyon 200 bin lira bedelle satฤฑลa รงฤฑkarฤฑldฤฑ.
Konuya iliลkin sahibinden.com tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Deniz ฤฐลletme Mรผdรผrlรผฤรผ’nden 4 yฤฑl รถnce ihale ile satฤฑn alฤฑnan yolcu vapuru, 3 ลubat’ta satฤฑลa รงฤฑkarฤฑldฤฑ.
Vapura ลu ana kadar yerli-yabancฤฑ turizm iลletmeleri ve mimarlar talip oldu.
Ticari iลletme iรงin uygunluk belgesi olan, 60 metre uzunluฤunda, 10 metre eninde ve 12 metrelik derinliฤe sahip yolcu vapuru, 750 beygirlik iki adet motora ve 650 kiลilik yolcu kapasitesine sahip.
1978’de yapฤฑlan vapurda kaptan kรถลkรผnรผn yanฤฑ sฤฑra, 4 bรผyรผk salon ile suyun altฤฑnda 4 metre kazan dairesi ve odalar mevcut.
Vapuru yaklaลฤฑk 4 yฤฑl รถnce Deniz ฤฐลletmeleri Mรผdรผrlรผฤรผ’nรผn aรงtฤฑฤฤฑ ihalede otel yapmak amacฤฑyla satฤฑn aldฤฑklarฤฑnฤฑ belirten ilan sahibi Yiฤit Ali Gรผnaydฤฑn, “Otel iรงin proje de รงizildi. Ancak maliyeti nedeniyle bugรผne kadar hayata geรงiremedik. Bu nedenle de satma kararฤฑ alarak sahibinden.com รผzerinden satฤฑลa รงฤฑkardฤฑk.” bilgisini verdi.
Yalova’da demirli bulunan vapurun satฤฑn alฤฑnmadan รถnce Eminรถnรผ-Kadฤฑkรถy hattฤฑnda yolcu taลฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Gรผnaydฤฑn, ilanฤฑn yayฤฑmlanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan kendisini daha รงok yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn danฤฑลmanlarฤฑnฤฑn aradฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Gรผnaydฤฑn, arayanlar arasฤฑnda yerli-yabancฤฑ turizm iลletmeleri ve mimarlarฤฑn olduฤunu aktararak, gemiyi Tunus’a ve Fas’a gรถtรผrmek isteyenler olduฤunu kaydetti.







