Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlฤฑฤฤฑ รถncรผlรผฤรผnde, Kalkฤฑnma Bakanlฤฑฤฤฑ, Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ, Ulaลtฤฑrma, Denizcilik ve Haberleลme Bakanlฤฑฤฤฑ ve Bilgi Teknolojileri ve ฤฐletiลim Kurumu’nun (BTK) ortaklฤฑฤฤฑnda ilk รงalฤฑลmalarฤฑ yaklaลฤฑk bir yฤฑl รถnce baลlatฤฑlan “รผcretsiz internet” uygulamasฤฑ Sosyal Yardฤฑmlaลma ve Dayanฤฑลmayฤฑ Teลvik Fonunun 11 ลubat 2016 kararฤฑ ile hayata geรงirilecek.
Dar gelirli ailelere saฤlanacak รผcretsiz internet desteฤi ile bu ailelerin de teknolojinin saฤladฤฑฤฤฑ kolaylฤฑklara rahatรงa eriลebilmesinin ve gรผnรผmรผz teknolojilerinden herkesin eลit bir ลekilde yararlanmasฤฑnฤฑn saฤlanmasฤฑ hedefleniyor. Bu destek ile รถzellikle yoksuldurumdaki รงocuklarฤฑn “merdiven altฤฑ” olarak tabir edilen, onlarฤฑ kรถtรผ alฤฑลkanlฤฑklara yรถnelten ruhsatsฤฑz internet kafelerden korunmasฤฑ da amaรงlanฤฑyor.
AฤฐLE KORUMA ลฤฐFRELฤฐ VE KOTALI
Yapฤฑlan planlamaya gรถre, aralฤฑk ayฤฑ sonu itibarฤฑyla hayata geรงirilmesi planlanan internet desteฤinden 250-300 bin yoksul vatandaลฤฑn faydalanmasฤฑ รถngรถrรผlรผrken, yardฤฑm programฤฑ iรงin 40 milyon liralฤฑk kaynak ayrฤฑldฤฑ. Gรผvenli internet uygulamasฤฑ kapsamฤฑnda “aile koruma” ลifreli ve kotalฤฑ olarak sunulacak รผcretsiz internet eriลim desteฤi, Sosyal Yardฤฑmlaลma ve Dayanฤฑลma Vakฤฑflarฤฑnca (SYDV) belirlenecek yoksul durumdaki vatandaลlara saฤlanacak. Destekten faydalanmada temel kฤฑstas olarak ailelerin gelir dรผzeyine bakฤฑlacak.







