Tรผrkiye bankalarฤฑ iรงin Uluslar arasฤฑ tahvil satฤฑลฤฑ iรงin en iyi zaman olabilir, fakat ihraรงcฤฑlarฤฑn telaลฤฑลartlarฤฑn yakฤฑn zamanda daha iyiye gitmeyeceฤini iลaret ediyor.
Temmuz ayฤฑnda baลarฤฑsฤฑzlฤฑkla sonuรงlanan darbe giriลiminin ardฤฑndan kesilen tahvil ihraรงlarฤฑna, 14 Ekim’de Eurobond yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑyla devam etmesi sonrasฤฑnda beล banka, konvertibl birimlerimde tahvil ihraรงlarฤฑna devam edecekleri yรถnรผndeki planlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Ram Capital’a gรถre faizlerin hala kriz รถncesi dรถneme gรถre yรผksek olmasฤฑna karลฤฑn, Fed faiz artฤฑrฤฑmฤฑ gรผndemdeyken beklemek รงok daha riskli.
Cenevre’de Ram Capital’dan Ogeday Topรงular, โTรผrkiye’den รงฤฑkฤฑลlar hฤฑzlanabilir. Bu nedenle ลimdi kaynak toplarlarsa daha iyi olur. Herkes en kรถtรผ senaryoya hazฤฑrlฤฑklฤฑ olmaya รงalฤฑลฤฑyorโ dedi.(Bloomberg News)







