MHP Genel Baลkanฤฑ Devlet Bahรงeli, partisinin Meclis grubunda yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, “Bizim aฤzฤฑmฤฑzdan evet ya da hayฤฑr รงฤฑkmamฤฑลken, referandumu yapฤฑp sonucu ilan edenler dabe ลakลakรงฤฑlarฤฑdฤฑr, kriz hevesรงileridir. รnemle ifade ediyorum, MHPโnin TBMMโde tercihi ne olursa milletin karลฤฑsฤฑnda da tฤฑpa tฤฑp aynฤฑsฤฑ olacak” dedi.
MHP Genel Baลkanฤฑ Devlet Bahรงeli’nin MHP Grup toplantฤฑsฤฑndaki konuลmasฤฑndan satฤฑr baลlarฤฑ ลรถyle:
BAลKANLIK TARTIลMASI
MHP sanal gรผndemlerle oyalanan bir anlayฤฑลa sahip deฤildir. 47 yฤฑldฤฑr millete raฤmen adฤฑm atmadฤฑk, bundan sonra da atmayacaฤฤฑz. Tรผrk devletinin varlฤฑk haklarฤฑnฤฑ tahrip etmek isteyenlere hoลgรถrรผ gรถstermeyeceฤiz. Muhalefet etmekle, eleลtirmekle, milletimizin beklentilerini karลฤฑlayamayacaฤฤฑmฤฑzฤฑ iyi biliyoruz. Tรผrkiye’nin sorunlarฤฑnฤฑn farkฤฑndayฤฑz. Her teklifimiz, deฤerlendirmemiz, arayฤฑลฤฑmฤฑz bir fikri ve ahlaki zemine yaslanmaktadฤฑr. Biz devletin tฤฑkandฤฑฤฤฑnฤฑ, anayasanฤฑn askฤฑya alฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylรผyoruz.
Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑ millet seรงti, bu tartฤฑลmasฤฑzdฤฑr. Ancak, seรงen milllet, anayasayฤฑ rafa kaldฤฑrarak baลkan olsun demedi. Kim ne sรถylerse sรถylesin, devlet idaresi hukukun รผstรผnlรผฤรผ ile รงeliลmektedir. Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ makamฤฑnฤฑn tarafsฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑ ihlal etmesi anarลi ve kaosu tetikleyecektir. Sฤฑrf millet seรงti bahanesiyle fiili baลkanlฤฑฤa mazeret uydurulmasฤฑ boล bir รงabadฤฑr. Fiili durumun hukuki iรงerik kazanmasฤฑ iรงin demokratik bir sรผrecin iลletilmesi en geรงerli ikinci yoldur. Mahalleyi ayaฤa kaldฤฑrmak iรงin bizim baลkanlฤฑk sistemine olumlu baktฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ sรถyleyenler bu kanฤฑya nasฤฑl varmฤฑลtฤฑr? Daha nasฤฑl izah ve aรงฤฑklama getireyim? ฤฐster Mors alfabesi, ister dumanla iletiลim kuralฤฑm kendilerini ikna edelim. MHP, parlamenter sistemden yanadฤฑr, revize edilmesini istemektedir. Ne รงare kulp takmayฤฑ sรผrdรผrรผyorlar. Mahลer midillisi gibi ortalฤฑkta gezinip koro halinde bize saldฤฑrฤฑyorlar.
Mahalleyi ayaฤa kaldฤฑrmak iรงin baลkanlฤฑk sistemine olumlu baktฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ ilan edenler acaba bu sonuca nasฤฑl vardฤฑlar. ฤฐster Mors alfabesi isterse dumanla iletiลim kuralฤฑm, yazฤฑktฤฑr kendilerini ikna edelim. TBMMโde evet, referandumda hayฤฑr diyeceฤimizi sรถylรผyorlar. Bizim aฤzฤฑmฤฑzdan evet ya da hayฤฑr รงฤฑkmamฤฑลken, referandumu yapฤฑp sonucu ilan edenler kriz รงฤฑฤฤฑrtkanlฤฑkรงฤฑlarฤฑ, kriz hevesรงileridir. Bunlar nato kafa, nato mermerdir. รnemle ifade ediyorum, MHPโnin TBMMโde tercihi ne olursa milletin karลฤฑsฤฑnda da tฤฑpa tฤฑp aynฤฑsฤฑ olacak.
28 maddelik bir anayasa deฤiลikliฤi yapฤฑldฤฑ. Neden hayฤฑr oyu kullanacaฤฤฑmฤฑz broลรผr haline getirdik. Meclis’te hayฤฑr dedik, referandumda da hayฤฑr dedik. Meclis’te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. รzรผmรผz de, sรถzรผmรผz de birdir. MHP ilke ve รผlkรผlerine uygun ลekilde teklifi inceleyecek ve kararฤฑnฤฑ verecektir. Siyasi yan kesiciler bizim ne yapacaฤฤฑmฤฑzฤฑ o zaman gรถreceklerdir. AKP’nin muhtemel hazฤฑrlฤฑฤฤฑ TBMM’de kabul ve onay gรถrรผrse millete gitmekten hiรง kimse รงekinmemelidir. Millet son sรถzรผn sahibidir. Ortada fol yok, yumurta yokken, MHP’yi itibarsฤฑzlaลtฤฑrmaya รงalฤฑลanlarฤฑ da not edip, mahรงup edeceฤiz. Hepsini ลaลkฤฑna รงevireceฤiz. AKP ne hazฤฑrladฤฑysa getirsin, gรถrelim.







