BDDK Baลkanฤฑ Mehmet Ali Akben, bankalarฤฑn faiz indirimlerine devam edeceฤini belirterek ” Kredi faizlerinin indirimi konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki sรผreรงte de kredi faizlerinin indirimleri bankalar arasฤฑnda daha da yaygฤฑnlaลacak” dedi.
BDDK’DA FETร’YE GEรฤฐT YOK!
BDDK iรงerisindeki FETร’cรผ yapฤฑlanmanฤฑn 15 Temmuz รถncesinde belirlenerek temizlik operasyonunun baลlatฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Akben “15 Temmuz darbe giriลiminin ardฤฑndan kamuda bรผyรผk bir temizlik operasyonu gerรงekleลtirildi. BDDK olarak kurum iรงerisindeki FETร’cรผleri tespit etme รงalฤฑลmalarฤฑmฤฑz daha รถnceden baลlamฤฑลtฤฑ, Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz Recep Tayyip Erdoฤan ve รงevresindekilere ait hesaplarฤฑ usulsรผz bir ลekilde sorgulayan FETร’cรผ 29 murakฤฑp haricinde toplamda 140 paralelci BDDK personel ile kurumun baฤฤฑnฤฑ kestik. BDDK ve ona baฤlฤฑ tรผm kurumlarda bundan sonraki sรผreรงte de bu yapฤฑlanmaya fฤฑrsat vermeyeceฤiz, iliลiฤi olan herkesi kurumumuzdan sรถkรผp atacaฤฤฑz.” dedi.
“FAฤฐZ ฤฐNDฤฐRฤฐMLERฤฐ YAYGINLAลACAK”
Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn bankalara ‘faizleri indirin’ รงaฤrฤฑsฤฑna olumlu yanฤฑt verdiklerini anlatan BDDK Baลkanฤฑ Akben” Bankalarฤฑn faiz indirimleri ekonomik ลartlar รงerรงevesinde seyrini gerรงekleลiyor ve biz BDDK olarak devamlฤฑ izliyoruz. ฤฐndirim konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki sรผreรงte faiz indirimleri bankalar arasฤฑnda daha da yaygฤฑnlaลacak.” dedi.
“KREDฤฐ YAPILANDIRMASI DEVAM EDECEK”
Kredi ve kredi kartlarฤฑ borรงlarฤฑnฤฑn yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑ konusunda dรผzenlemelerin hayata geรงirildiฤini hatฤฑrlatan BDDK Baลkanฤฑ Mehmet Ali Akben รถnรผmรผzdeki dรถnemde yapฤฑlandฤฑrmanฤฑn daha da geniลleyeceฤi mesajฤฑnฤฑ verdi ve devam etti. “Kredi ve kredi kartlarฤฑndaki taksit sayฤฑlarฤฑnฤฑn dรผzenlemeler bizim tarafฤฑmฤฑzdan gerรงekleลtirildi, taksitlendirme sรผrecini yakฤฑndan takip ediyoruz. Vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn borรงlarฤฑnฤฑ daha rahat รถdeyebilecekleri bir ortam saฤlamaya รงalฤฑลฤฑyoruz. Bankalarฤฑmฤฑz da bu konuda ellerinden gelen yardฤฑmฤฑ yapacaklardฤฑr, borรง yapฤฑlandฤฑrma konusu hepimizin รงรถzeceฤi bir iล. BDDK tarafฤฑndan yapฤฑlan dรผzenlemelere bankalarฤฑn destek verdiฤini gรถrebiliyoruz, kredi ve kredi kartฤฑ borรงlarฤฑnฤฑn yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑ รถnรผmรผzdeki dรถnemde geniลleyecek.” (Sabah)







