Kiler Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ (GYO) ฤฐstanbul’un en yรผksek binasฤฑ Sapphire’de mรผlkiyetinde bulunan tรผm kฤฑsฤฑmlarฤฑ toplu satma kararฤฑ aldฤฑ.
ลirket, mรผlkรผn toplu satฤฑลฤฑyla ilgili olarak Katarlฤฑ yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ The First Investor (TFI) ile mรผnhasฤฑr gรถrevlendirme sรถzleลmesi imzaladฤฑ. Piyasada grubun sรถz konusu satฤฑล kararฤฑnฤฑ borรงlarฤฑnฤฑ รถdemek iรงin aldฤฑฤฤฑ konuลulurken, Kiler GYO CFO’su Kaan Aytoฤu da “Satฤฑล geliriyle kฤฑsa vadeli borรงlarฤฑ kapatmayฤฑ planlฤฑyoruz” aรงฤฑklamasฤฑ yaptฤฑ. Aรงฤฑklamanฤฑn ardฤฑndan borsada iลlem gรถren Kiler GYO hisseleri gรผnรผ yรผzde 20 primle tamamladฤฑ.
BEKLENEN ฤฐLGฤฐYฤฐ GรRMEDฤฐ
Kiler GYO Genel Mรผdรผrรผ Tarฤฑk Gรผrdil, “Bรถyle bir dรผลรผncemiz yoktu. Ancak aldฤฑฤฤฑmฤฑz teklifler sonucu talebi deฤerlendirmek istedik. Yatฤฑrฤฑmฤฑmฤฑza eฤer doฤru bir fiyat biรงilirse, satmayฤฑ dรผลรผnรผyoruz” dedi. 250 milyon dolar yatฤฑrฤฑmla hayata geรงirilen Sapphire, aรงฤฑldฤฑฤฤฑ gรผnden bu yana beklenen ilgiyi gรถrmemiล ve AVM iรงindeki maฤazlar birer birer kapanmฤฑลtฤฑ. Bu nedenle sรถz konusu satฤฑล kararฤฑ piyasalar iรงin sรผrpriz olmadฤฑ.
TAM 262 METRE
Saphire, 262.5 metre anten yรผksekliฤiyle Avrupa’nฤฑn (Rusya hariรง) Shard London Bridge’den sonra en yรผksek ikinci binasฤฑ olma รถzelliฤi taลฤฑyor. 165 bin 139 metrekare toplam inลaat alanฤฑna sahip projenin inลaatฤฑna 2006’da baลlandฤฑ. 10 bodrum ve 56 kattan oluลan ve ekspertiz deฤeri 800 milyon TL olan bina, Mart 2011’de tamamlandฤฑ. Mustafa Tatlฤฑcฤฑ’ya ait arazi รผzerinde hayata geรงirilen projede satฤฑlamayan 50 rezidans daire, 11 katlฤฑ AVM ve 2 bin 823 metrekarelik Turizm Bakanlฤฑฤฤฑ’ndan turizm belgesine sahip seyir terasฤฑ bulunuyor.







