ABD hisse senetleri Cuma gรผnรผnรผ hafifce gerileyerek tamamladฤฑ, ancak gรผn iรงinde yaลanan kayฤฑplarฤฑn bรผyรผk kฤฑsmฤฑ telafi edildi. Fed Baลkanฤฑ Janet Yellen, cuma gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada faiz oranlarฤฑnฤฑn bu yฤฑl artฤฑrฤฑlmasฤฑna yรถnelik gรถrรผลรผnรผ yineledi.
Pek รงok yatฤฑrฤฑmcฤฑ Fed’in faiz oranlarฤฑnฤฑ Eylรผl ayฤฑnda artฤฑracaฤฤฑna inanฤฑyor, ancak faiz oranlarฤฑnda sฤฑnฤฑrlฤฑ bir artฤฑล da yaลansa bunun yedinci yฤฑlฤฑnฤฑ sรผrdรผren boฤa piyasasฤฑna son vereceฤine inanan bir kesim de var.
Faizlerin artacaฤฤฑna yรถnelik inanฤฑล saฤlanmฤฑลken, ลimdilerde odaklanฤฑlan nokta faiz artฤฑลarฤฑnฤฑn miktar ve sฤฑklฤฑฤฤฑ olarak gรถrรผnรผyor. Yellen Cuma gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada ekonominin รถnรผndeki, รผcret artฤฑลlarฤฑnฤฑn yavaล seyri, dรผลรผk enflasyon ve hayal kฤฑrฤฑklฤฑฤฤฑ yaratan bรผyรผme oranlarฤฑ gibi zorlฤฑklarฤฑn Fed’in tam anlamฤฑ ile bir sฤฑkฤฑlaลma sรผrecine girmesine yรถnelik cesaret kฤฑrฤฑcฤฑ olabileceฤini sรถyledi.
Dow Jones Sanayi endeksi 53.72 puan dรผลรผลle 18232.02, S&P 500 endeksi 4.76 puan dรผลรผลle 2126.06 ve Nasdaq Bileลik endeksi 1.43 puan dรผลรผลle 5089.36 puandan gรผnรผ tamamladฤฑ. Haftalฤฑk olarak ise Dow Jones yรผzde 0.2
oranฤฑnda gerilerken, S&P yรผzde 0.2 ve Nasdaq yรผzde 0.8 oranฤฑnda dรผลรผล yaลadฤฑ.
Cuma gรผnรผ aynฤฑ zamanda รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ Nisan ayฤฑ iรงin beklentilerin รผzerinde bir enflasyon oranฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Nisan ayฤฑnda TรFE’nin bir รถnceki aya gรถre yรผzde 0.1 ve รงekirdek TรFE’nin yรผzde 0.3 ฤฑoranฤฑnda arttฤฑฤฤฑ ifade edildi. รekirdek TรFE’deki artฤฑล 2013 Ocak ayฤฑndan bu yana en gรผรงlรผ artฤฑล oldu.
Avrupa’da Almanya DAX endeksi yรผzde 0.4 ve Fransa CAC endeksi yรผzde 0.1 oraฤฑnda geriledi.







