Ulusoy, Tรผrkiye’nin ekonomisinin bรผyรผmesine iliลkin yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, turizm sektรถrรผnรผn bir parรงasฤฑ olan oteller ve lokantalarฤฑnฤฑn bรผyรผmesinde Tรผrkiye’ye gelen turist sayฤฑsฤฑ ve turizm gelirlerinin yanฤฑ sฤฑra faaliyette bulunan diฤer kurum ve kuruluลlarฤฑn bรผyรผk katkฤฑsฤฑnฤฑn olduฤunu sรถyledi.
TรฤฐK’in aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ veriye gรถre 2013 yฤฑlฤฑnฤฑn รผรงรผncรผ รงeyreฤinde bรผyรผmenin, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 4,4 seviyesinde gerรงekleลtiฤini hatฤฑrlatan Ulusoy, bunun Tรผrkiye aรงฤฑsฤฑndan oldukรงa sevindirici bir durum olduฤunu sรถyledi.
Ulusoy, bu yฤฑlฤฑn son รงeyreฤinde bรผyรผme oranฤฑnฤฑn yรผzde 2,5 oranฤฑnda olacaฤฤฑnฤฑn tahmin edildiฤini belirterek, ลunlarฤฑ sรถyledi:”Tรผrkiye’ye son yฤฑllarda gelen turist sayฤฑsฤฑnฤฑn artmasฤฑna baฤlฤฑ olarak turizm gelirlerinin ekonomiye katkฤฑsฤฑ
artmฤฑลtฤฑr. 2012 yฤฑlฤฑnda turizm geliri ihracat gelirlerinin yรผzde 19,2’sini oluลturmakta olup dฤฑล ticaret aรงฤฑฤฤฑnฤฑn yรผzde 34,9’nu kapatmฤฑล ve turizm gelirlerinin 2012 yฤฑlฤฑnda GSMH iรงindeki payฤฑ ise yรผzde 3,7 olarak gerรงekleลmiลtir. Turizm gelirleri รผlkemiz ekonomisine oldukรงa ciddi katkฤฑlarฤฑnฤฑn olduฤu gรถrรผlmekte olup bu sene ve bundan sonraki senelerde de katkฤฑsฤฑnฤฑn giderek artacaฤฤฑ dรผลรผncesindeyiz.”







