Altฤฑn fiyatlarฤฑ, Fed‘in erken faiz indirimine dair umutlarฤฑn azalmasฤฑ ve piyasalarฤฑn bu hafta aรงฤฑklanacak รถnemli enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle รผรง haftanฤฑn en dรผลรผk seviyesine geriledi. Ons altฤฑn, yรผzde 0,9’luk bir kayฤฑpla 2025,44 dolar seviyesine indi ve ลu anda yรผzde 0,82 dรผลรผลle 2027 dolar seviyesinde bulunuyor.
Kinesis Money analisti Carlo Alberto De Casa, altฤฑn fiyatlarฤฑ รผzerindeki baskฤฑnฤฑn enflasyon verilerinden kaynaklandฤฑฤฤฑnฤฑ belirtiyor. Beklentilerin รผzerinde gelen veriler, merkez bankalarฤฑnฤฑn faiz indirim olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ azaltabilir ve bu durum altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑ olumsuz etkileyebilir. De Casa, 2024 yฤฑlฤฑnda faiz indirimi ihtimalinin dรผลรผk olduฤunu ifade ederek, enflasyonun belirgin bir dรผลรผล gรถstermemesi halinde merkez bankalarฤฑnฤฑn faiz indirmekte zorlanabileceฤini sรถylรผyor.
Ons altฤฑnda kฤฑsa vadeli destek seviyesi 2017 dolar olarak belirlenmiล durumda. Bu durum, altฤฑnฤฑn mevcut dรผลรผล trendinde bir destek noktasฤฑ olabileceฤini gรถsteriyor. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, รถnรผmรผzdeki dรถnemde enflasyon verilerini ve merkez bankalarฤฑnฤฑn faiz politikalarฤฑnฤฑ yakฤฑndan takip etmeye devam edecek.







