Kanada konut yรผkรผnรผ hafifletmek adฤฑna yeni teลvikler รผzerinde รงalฤฑลฤฑyor. Bu kapsamda Kanada Konut Bakanฤฑ Sean Fraser yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada “ลu anda รผzerinde dรผลรผndรผฤรผmรผz bir dizi teลvik var. Bazฤฑlarฤฑ inลaatรงฤฑlar iรงin potansiyel vergi teลviklerini iรงerebilir. Bazฤฑlarฤฑ diฤer dรผลรผk maliyetli finansman dรผzenlemelerini kapsayabilir.” ifadelerini kullandฤฑ.
Rapora gรถre Fraser ayrฤฑca uygun fiyatlฤฑ konut projelerinde Mal ve Hizmet Vergisini (GST) kaldฤฑrmayฤฑ ve federal arazileri kiralฤฑk konutlara tahsis etmeyi dรผลรผnรผyor.
Fraser CBC’ye verdiฤi demeรงte, ana hedeflerinin daha รถnce mevcut programlar iรงin ayrฤฑlan fonlarฤฑ daha hฤฑzlฤฑ ve etkili bir ลekilde kullanmak, Kanada’nฤฑn inลaat iลgรผcรผnรผ kullanabilmesini garanti altฤฑna almak ve fabrikada inลa edilen evler gibi nispeten az geliลmiล endรผstrileri desteklemek olduฤunu sรถyledi.
Kanada, artan maliyetler inลaatlarฤฑ yavaลlatฤฑrken konut talebini kรถrรผkleyen gรถรงmen ve uluslararasฤฑ รถฤrenci sayฤฑsฤฑndaki artฤฑลtan sorumlu tutulan bir konut satฤฑn alma kriziyle karลฤฑ karลฤฑya.
Ekonominin ikinci รงeyrekteki beklenmedik daralmasฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde konut yatฤฑrฤฑmlarฤฑndaki dรผลรผล ve stok birikimindeki azalmanฤฑn yanฤฑ sฤฑra uluslararasฤฑ ihracat ve hane halkฤฑ harcamalarฤฑndaki yavaลlamadan kaynaklandฤฑ.







