New York borsasฤฑ gรผne dรผลรผลle baลladฤฑ.ย Aรงฤฑlฤฑลta Dow Jones endeksi 100 puana yakฤฑn deฤer kaybetti ve yรผzde 0,27 azalฤฑลla 34.351,18 puana geriledi.
S&P 500 endeksi yรผzde 0,7 azalarak 4.434,55 puana ve Nasdaq endeksi yรผzde 1,42 kayฤฑpla 13.675,11 puana dรผลtรผ.
ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑ bitirmeyeceฤine dair endiลeler artarken, pay piyasalarฤฑnda aรงฤฑlฤฑลta negatif bir seyir izlendi.
รlkede ilk kez iลsizlik maaลฤฑ baลvurusunda bulunanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ, 2 Eylรผl ile biten haftada 13 bin kiลi azalฤฑลla 216 bine geriledi. Piyasa รถngรถrรผlerinin altฤฑnda gerรงekleลen iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ, ลubat ayฤฑndan bu yana en dรผลรผk seviyesini kaydetti.
Analistler, beklenenden zayฤฑf gelen iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ verilerinin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn yapฤฑลkan enflasyona iliลkin endiลelerini artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, son verilerin รผlkede iล gรผcรผ piyasasฤฑndaki sฤฑkฤฑlฤฑฤa ve Fed’in agresif sฤฑkฤฑlaลtฤฑrma dรถngรผsรผnde รถnemli bir dirence iลaret ettiฤini sรถyledi.
Para piyasalarฤฑndaki fiyatlamalarda Fed’in eylรผl toplantฤฑsฤฑnda politika faizini sabit bฤฑrakacaฤฤฑna kesin gรถzรผyle bakฤฑlฤฑrken, Banka’nฤฑn kasฤฑm toplantฤฑsฤฑnda 25 baz puan faiz artฤฑrma ihtimali yรผzde 47’ye รงฤฑktฤฑ.







