Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Asya borsalarฤฑ faiz belirsizliฤŸi ve zayฤฑf verilerin etkisiyle karฤฑลŸฤฑk bir seyir izliyor

Asya borsalarฤฑ haftaya karฤฑลŸฤฑk bir seyirle baลŸlarken Japonya'dan gelen faiz sinyalleri piyasalarฤฑ baskฤฑladฤฑ.
kripto
Site simgesi

Kasฤฑm ayฤฑnฤฑ gรผรงlรผ kazanฤฑmlarla tamamlayan Asya borsalarฤฑ yeni haftanฤฑn ilk iลŸlem gรผnรผnde dรผลŸรผลŸ eฤŸilimine girdi. ABD tarafฤฑnda faiz indirimi beklentileri korunsa da piyasalarda riskten kaรงฤฑnma algฤฑsฤฑ รถne รงฤฑktฤฑ. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar Japonya Merkez Bankasฤฑ cephesinden gelecek faiz hamlelerine odaklanฤฑrken Japon yeni deฤŸer kazandฤฑ. Dรถviz piyasalarฤฑndaki hareketlilik hisse senetleri รผzerinde baskฤฑ oluลŸturdu.

Asya borsalarฤฑ haftaya karฤฑลŸฤฑk bir seyirle baลŸladฤฑ. Tokyo’da fabrika faaliyetlerinin zayฤฑf olduฤŸunu iลŸaret eden veriler aรงฤฑklandฤฑ. Bu geliลŸme sonrasฤฑ Nikkei endeksi yรผzde 2 civarฤฑnda deฤŸer kaybetti. ABD vadeli iลŸlemleri de bu sรผreรงte geriledi.

Asya borsalarฤฑ faiz belirsizliฤŸi ve zayฤฑf verilerin etkisiyle karฤฑลŸฤฑk bir seyir izliyor Borsatek

Japonya’da Nikkei 225 endeksi hรผkรผmetin beklenti altฤฑ kurumsal yatฤฑrฤฑm verilerini duyurmasฤฑyla yรผzde 1,9 dรผลŸtรผ. Endeks 49.285,66 puan seviyesine indi. Buna karลŸฤฑn Hong Kong Hang Seng endeksi yรผzde 0,8 artฤฑลŸla 26.068,05 puana รงฤฑktฤฑ.

ลžanghay BileลŸik Endeksi yรผzde 0,4 primle 3.904,90 puana ulaลŸtฤฑ. Seul Kospi endeksi 3.926,20 puanda yatay seyretti. Avustralya S&P/ASX 200 endeksi yรผzde 0,3 dรผลŸรผลŸle 8.583,30 puana geriledi.

Tayvan Taiex endeksi yรผzde 0,5 deฤŸer kaybederken Hindistan Sensex endeksi yรผzde 0,3 yรผkseldi. Capital Economics Asya ekonomisti Shivaan Tandon konuyla ilgili deฤŸerlendirmede bulundu. Tandon bรถlge genelindeki PMI verilerinin kasฤฑm ayฤฑnda zayฤฑf fabrika faaliyetlerini yansฤฑttฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti. Ancak bรถlge ihracatฤฑnฤฑn son aylarda toparlanma eฤŸiliminde olduฤŸuna dikkat รงekti.

Japonya merkez bankasฤฑ baลŸkanฤฑnฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ

Japonya Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Kazuo Ueda Nagoya

Japonya Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Kazuo Ueda Nagoya kentinde yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn karลŸฤฑsฤฑna รงฤฑktฤฑ. Ueda’nฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ sonrasฤฑ yen Amerikan dolarฤฑ karลŸฤฑsฤฑnda 155,47 seviyesine kadar yรผkseldi. BaลŸkan Ueda iลŸ dรผnyasฤฑ temsilcilerine hitap etti.

Merkez bankasฤฑnฤฑn bir sonraki toplantฤฑsฤฑnda faiz artฤฑลŸฤฑnฤฑn artฤฑ ve eksilerini masaya yatฤฑracaklarฤฑnฤฑ belirtti. Bu ifade aralฤฑk ayฤฑ iรงin ลŸimdiye kadarki en net sinyal olarak yorumlandฤฑ. Ueda’nฤฑn gรผn iรงinde tekrar konuลŸma yapmasฤฑ bekleniyor. Asya borsalarฤฑ bu konuลŸmayฤฑ dikkatle bekliyor

Tahvil faizlerinde sert yรผkseliลŸ gรถrรผldรผ

japon yeni

Aรงฤฑklamalar yenin deฤŸer kazanmasฤฑnฤฑ saฤŸlarken Japon hisse piyasasฤฑnda kayฤฑplarฤฑ derinleลŸtirdi. Japon devlet tahvili faizleri 17 yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลŸtฤฑ. Politika faizine duyarlฤฑ iki yฤฑllฤฑk tahvil faizi 2 baz puan arttฤฑ.

Faiz oranฤฑ yรผzde 1,01 seviyesine yerleลŸti. Bu oran Haziran 2008 dรถneminden bu yana gรถrรผlen en yรผksek seviyeydi. Asya borsalarฤฑ artan faiz oranlarฤฑnฤฑn baskฤฑsฤฑ altฤฑna girdi. Piyasa oyuncularฤฑ son haftalarda tamamen yen hareketlerine odaklanmฤฑลŸtฤฑ. Faiz artฤฑลŸฤฑnฤฑn zamanlamasฤฑ konusundaki belirsizlik o dรถnemde de sรผrรผyordu.

Saxo stratejisti Charu Chanana yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn mesajlarฤฑ faiz artฤฑลŸฤฑna hazฤฑrlฤฑk olarak okuduฤŸunu ifade etti. Ancak olasฤฑ bir hamlenin yenin zayฤฑflฤฑฤŸฤฑnฤฑ tamamen bitirmesi beklenmiyor. Chanana Japonya’nฤฑn gevลŸek politikadan uzaklaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ ancak acele etmediฤŸini vurguladฤฑ.

Asya borsalarฤฑ ve kรผresel piyasalar

asya borsalarฤฑ

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar yapay zeka balonu endiลŸelerini bir kenara bฤฑrakmฤฑลŸtฤฑ. Piyasalar yรผkseliลŸ trendini korumak iรงin yeni gerekรงeler arฤฑyordu. Bu hafta gรถzler ekonomik verilere รงevrildi. Asya borsalarฤฑ seansฤฑnda ABD hisse senedi vadeli iลŸlemleri geriledi.

S&P 500 vadeli iลŸlemleri yรผzde 0,57 oranฤฑnda dรผลŸtรผ. Nasdaq vadeli iลŸlemleri ise yรผzde 0,8 deฤŸer kaybetti. Kripto para birimlerinden Bitcoin ve Ether yรผzde 5 รผzerinde dรผลŸรผลŸ yaลŸadฤฑ. Bu durum risk algฤฑsฤฑnฤฑn bozulduฤŸunu gรถsterdi.

asya borsalarฤฑ

Hong Kong Hang Seng endeksi Asya borsalarฤฑ genelinde gรถrรผlen dรผลŸรผลŸe raฤŸmen pozitif ayrฤฑลŸtฤฑ. ร‡in’den gelen zayฤฑf veriler teลŸvik umutlarฤฑnฤฑ yeniden canlandฤฑrmฤฑลŸtฤฑ. MSCI Asya Pasifik endeksi yรผzde 0,1 yรผkseldi.

Endeks bu yฤฑl yรผzde 23 รผzerinde deฤŸer kazandฤฑ. Bu performans 2017 yฤฑlฤฑndan bu yana en iyi yฤฑllฤฑk kazanca iลŸaret ediyordu. Analistler riskten kaรงฤฑลŸ havasฤฑnฤฑ tetikleyen tek bir haber olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti. Tahvil faizleri ve kripto paralarฤฑn dรผลŸรผลŸรผ baskฤฑ yarattฤฑ.

Amerika birleลŸik devletleri verileri izleniyor

Asya borsalarฤฑ faiz belirsizliฤŸi ve zayฤฑf verilerin etkisiyle karฤฑลŸฤฑk bir seyir izliyor Borsatek

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar bu hafta imalat ve hizmet verilerine odaklanacak. Tรผketici gรผven endeksi de yakฤฑndan takip edilecek. Piyasa uzmanlarฤฑ verilerin resesyona girmeden bir yavaลŸlama gรถstermesi durumunda gรผvenin yรผksek kalacaฤŸฤฑnฤฑ รถngรถrdรผ.

Amerikan dolarฤฑ yฤฑlฤฑn bu dรถnemlerinde genellikle zayฤฑflama eฤŸilimi gรถsteriyordu. Dolar endeksi gรผn iรงinde yatay seyretti ve 99,414 seviyesinde kaldฤฑ. Endeks yฤฑl genelinde yรผzde 8 dรผลŸรผลŸ kaydetti. Kayฤฑplarฤฑn bรผyรผk kฤฑsmฤฑ yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda gerรงekleลŸmiลŸti.

Perakende satฤฑลŸlar ve petrol fiyatlarฤฑ

petrol

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar Fed BaลŸkanฤฑ Jerome Powell tarafฤฑndan yapฤฑlacak aรงฤฑklamalarฤฑ bekliyor. Gelecek haftaki toplantฤฑ รถncesi ipuรงlarฤฑ aranacak. Piyasalar faiz indirimi ihtimalini yรผzde 87 olarak fiyatladฤฑ. Black Friday satฤฑลŸ verileri de gรผndemde yer aldฤฑ.

Asya borsalarฤฑ faiz belirsizliฤŸi ve zayฤฑf verilerin etkisiyle karฤฑลŸฤฑk bir seyir izliyor Borsatek

Adobe Analytics verilerine gรถre ABD’li tรผketiciler รงevrimiรงi alฤฑลŸveriลŸte 11,8 milyar dolarlฤฑk harcama yaptฤฑ. Bu rakam รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde 9,1 artฤฑลŸ anlamฤฑna geliyordu. Emtia piyasasฤฑnda ise OPEC+ grubunun kararlarฤฑ etkili oldu.

รœretici grubu arz fazlasฤฑ endiลŸesiyle รผretim artฤฑลŸฤฑnฤฑ erteledi. Petrol fiyatlarฤฑ bu geliลŸme รผzerine yรผkseldi. Asya borsalarฤฑnda, Brent ham petrolรผ yรผzde 1 artฤฑลŸla 63,03 dolar seviyesini gรถrdรผ. ABD ham petrolรผ ise varil baลŸฤฑna 59,16 dolara รงฤฑktฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.82546.84320.03%
EURO 53.555753.65480.02%
JAPON YENฤฐ 3.4543.464-0.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.109858.1501-0.03%
STERLฤฐN 62.721862.77890.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89076.89410.01%
RUS RUBLESฤฐ 0.60720.6074-0.08%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63946.07 0.2981%
Ethereum 1794.12 0.2273%
Tether USDt 1.00 0.0307%
BNB 583.76 -1.2444%
Solana 82.06 0.1609%
USDC 1.00 0.0101%
XRP 1.14 -1.2841%
Dogecoin 0.08 -2.2047%
Toncoin 1.77 0.177%
Cardano 0.18 -3.0518%
Shiba Inu 0.00 -0.5233%
Avalanche 6.87 -0.7474%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam