Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanฤฑ Derya Yanฤฑk, ihtiyaรง sahibi hanelere yรถnelik hayata geรงirilen Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤi kapsamฤฑnda kฤฑล dรถnemine iliลkin baลvurularฤฑn baลladฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, โรnceki dรถnemimiz iรงerisinde yer almayan kiracฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑ da destek kapsamฤฑna aldฤฑk.โ ifadesini kullandฤฑ.
Yanฤฑk, 3 milyar lira bรผtรงe ile hayata geรงirilen Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤiโne iliลkin yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklama yaptฤฑ.
Mart ve nisanฤฑ kapsayan birinci dรถneme iliลkin รถdemelerin yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Yanฤฑk, 331 bini aลkฤฑn haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verdiklerini hatฤฑrlattฤฑ.
Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤi programฤฑ kapsamฤฑnda baลvurularฤฑn e-Devlet รผzerinden sรผrdรผฤรผnรผ bildiren Yanฤฑk, โDesteฤimizden yararlanmak isteyen vatandaลlarฤฑmฤฑz, sistem รผzerinden Bakanlฤฑฤฤฑmฤฑzca sunulan โSosyal Yardฤฑm Baลvuru Hizmetiโ ekranฤฑndan gerekli bilgileri doldurarak baลvuru yapabilecek. Bu kapsamda halihazฤฑrda doฤal gaz arzฤฑ saฤlanan yerleลim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken tรผrรผ doฤal gaz aboneliฤi bulunan vatandaลlarฤฑmฤฑza bu desteฤimizi sunacaฤฤฑz.โ ifadelerini kullandฤฑ.
DOฤALGAZ DESTEฤฤฐ BAลVURU EKRANI
Doฤalgaz desteฤinden yararlanmak isteyen kiลiler, e-Devlet รผzerinden veya Sosyal Yardฤฑmlaลma ve Dayanฤฑลma Vakฤฑflarฤฑna baลvuruda bulunabilecek.
Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤi programฤฑndan daha fazla hanenin yararlanmasฤฑ iรงin yeni dรผzenlemeler de yaptฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Bakan Yanฤฑk, ลunlarฤฑ kaydetti:
โฤฐhtiyaรง sahibi hanelere yรถnelik hayata geรงirilen Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤiโnde kฤฑล dรถnemine iliลkin baลvurular baลladฤฑ. รnceki dรถnemimiz iรงerisinde yer almayan kiracฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑ da destek kapsamฤฑna aldฤฑk. Bu doฤrultuda baลvuru ลartlarฤฑ uygun olan ev sahibi veya kiracฤฑ olarak ikamet eden, mesken niteliฤinde hanelerde yaลayan vatandaลlarฤฑmฤฑz destekten yararlanabilecek.โ
Bakan Yanฤฑk, Doฤal Gaz Tรผketim Desteฤiโni ฤฑsฤฑl harita baz alฤฑnarak iki dรถnemlik belirlediklerini ve tutarฤฑn yฤฑllฤฑk 450 lira ile 1150 lira arasฤฑnda deฤiลeceฤini hatฤฑrlattฤฑ.
Desteฤi hem faturalฤฑ hem de รถn รถdemeli sayaรง kullanan hanelere vereceklerini aktaran Yanฤฑk, โฤฐhtiyaรง sahibi vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn, e- Devletโten yaptฤฑklarฤฑ baลvurularฤฑ onaylandฤฑktan sonra hak sahipliฤi bulunan vatandaลlarฤฑmฤฑz PTTโye gidip faturalarฤฑnฤฑ ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diฤer yandan รถn รถdemeli sayaรง kullanan vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn ise destek miktarฤฑ kartlarฤฑna yansฤฑtฤฑlacak.โ bilgisini verdi.
Saฤlฤฑk raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarฤฑnฤฑ cihaza baฤlฤฑ sรผrdรผren vatandaลlara ek รถdeme yapacaklarฤฑnฤฑ bildiren Yanฤฑk, โVatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn baลvurusu sฤฑrasฤฑnda hastalฤฑฤฤฑna dair raporunu sisteme iลlemesi gerekecek. Hastalarฤฑmฤฑzฤฑn yaลadฤฑฤฤฑ hanelere, belirlediฤimiz destek tutarฤฑna ek olarak yรผzde 5 fazla รถdeme yapacaฤฤฑz.โ ifadelerini kullandฤฑ.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlฤฑฤฤฑnca hayata geรงirilen โDoฤalgaz Tรผketim Desteฤiโ programฤฑndan hanelerin faydalanabilmesi iรงin baลvuru sahibinin Tรผrk vatandaลฤฑ olmasฤฑ, e-Devlet Kapฤฑsฤฑ รผzerinden destek programฤฑna baลvuruda bulunmasฤฑ, doฤal gaz arzฤฑ saฤlanan ilรงe/beldede ikamet ediyor olmasฤฑ, ikamet adresinde รถn รถdemeli ya da faturalฤฑ sayaca baฤlฤฑ bir doฤal gaz aboneliฤi bulunmasฤฑ, รถdenecek faturasฤฑnฤฑn mesken abone grubuna ait olmasฤฑ ve hakkฤฑnda ilgili SYD Vakfฤฑnca hak sahipliฤi kararฤฑ verilmesi ลartlarฤฑ aranฤฑyor.







